Djevica Marija u Kraljevstvu Božje Volje - 23. dan

 

DVADESET TREĆI DAN


Nebeska Kraljica u Kraljevstvu Božje Volje.

Prvi sat žalosti.

Zvijezda poziva Mudrace da se poklone Isusu.

Prorok otkriva žalosti vrhovne Kraljice.


Duša kraljici Majci


Najslađa Majko! Ponovno klečim pred tobom. Ne mogu bez tebe, draga Majko! Obuzima me zanos pred slatkim čarima malog, nebeskog Djeteta, kojeg čvrsto držiš u naručju. Dok je u jaslama, Ti pred Njim klečiš, klanjaš se i ljubiš ga. Sreća tvoja, i sreća kralja Isusa slatki je plod i dragocjenost Božje Volje koja u tebi širi svoje Kraljevstvo. Majko, daj mi riječ, da ćeš upotrijebiti svoju moć da u meni stvoriš Kraljevstvo Božje Volje!


Nauk moje nebeske Majke


Najdraža Kćeri! Jako sam sretna što si pored mene i što ti mogu otkriti kako se Kraljestvo Božje Volje može širiti na sve stvari. Svi križevi, žalosti i poniženja koja su znak života Božje Volje, njezina su osnovna građa. Njima, uvijek, Božja Volja hrani i širi svoje Kraljevstvo.

Pažljivo slušaj svoju Majku! Sveti Josip, Isus i ja živjeli smo u betlehemskoj spilji. Kako smo bili sretni! Tu je bilo Božje Dijete, u nama je djelovala Božja Volja, i ta mala spilja pretvorila se u raj. Nisu nas mimoišle patnje i suze. Ipak, one su bile sitne kapi u moru, u usporedbi s beskrajnom radosti, srećom i svjetlošću koju je Božja Volja budila svakim našim djelom. Najveća je radost bio moj dragi Sin.

Drago dijete, prošao je osmi dan otkako je Nebesko Dijete došlo na svjetlost dana, i Božja Volja je označila dolazak prvog sata žalosti. Naredila je da ga podvrgnemo obredu obrezanja. Bila je to najbolnija rana koju je sada, mali Isus morao podnijeti. U to vrijeme vladao je zakon po kojem su se dječaci morali podvrgnuti obrezanju. Taj zakon se može nazvati zakon grijeha. Moj Sin je bio nevin. Njegov zakon je ljubav. Isus je došao i našao čovjeka koji nije kralj, nego poniženi i pali čovjek. Da bi postao brat ljudima i uzvisio čovjeka, morao se moj Sin sam poniziti i pokoriti tom zakonu.

Kćeri moja, sveti Josip i ja zadrhtali smo od žalosti. Ipak smo hrabro i bez oklijevanja pozvali svećenika i pustili da Isusu zada tu žalosnu ranu. Dijete Isus je zaplakao od boli i bacio mi se u naručje, tražeći da mu pomognem. Naše suze su se miješale s Njegovim suzama. Pokupili smo prvu Krv koju je Isus prolio iz ljubavi prema ljudima. Dobio je ime Isus! To je moćno ime od kojeg se trese nebo i zemlja! Ime Isus postaje melem, obrana i pomoć svim srcima.

Dijete moje! Ta brazgotina je slika teške rane koju čovjek zadaje svome duhu kad vrši svoju volju. Moj dragi Sin dopustio je da ga se rani, da bi izliječio rane ljudske volje. Svaki čin ljudske volje je otvorena rana! Primivši ovu bolnu ranu, Božje Dijete je postalo lijek za sve ljudske rane.

Dijete moje, još jedno iznenađenje! Pojavila se nova Zvijezda na nebeskom svodu! Njezino svjetlo traži i vodi one koji žele prepoznati Mudrost u malenom, i pokloniti se Djetetu Isusu.

Daleko jedan od drugog, tri čovjeka su bila obasjana nadnaravnim svjetlom. Slijedili su Zvijezdu koja ih je dovela u betlehemsku spilju, pred malog Isusa. Mudraci su u Djetetu prepoznali Nebeskoga Kralja koji svima donosi ljubav i spas. Zar to nije čudo nad čudima? Zadivljeni Njegovom nebeskom ljepotom, Mudraci mu se klanjaju. Božanska narav Djeteta prosijavala je kroz njegov ljudski lik. Spilja se pretvorila u raj! Da Isus nije skrio svoju božansku svjetlost u ljudsko obličje, oni se ne bi mogli odvojiti od Njega. Izvršavajući zadaću Majke, ja sam im govorila o silasku Riječi. Ojačala sam njihovu vjeru, nadu i milosrđe. Darovi koje su donijeli Isusu, simbolički predstavljaju ta tri duhovna dara. Mudraci su se radosno vratili u krajeve iz kojih su došli i prvi su počeli širiti Isusov nauk.

Drago dijete, ne odlazi od mene! Gdje god bila, budi uz mene! Četrdeset je dana otkako se rodio Krist kralj. Božja Volja nas zove da poštujemo zakon i prikažemo mog Sina u hramu. Otišli smo tamo. Tada sam prvi puta izišla sa svojim slatkim, malim Djetetom. U srcu sam nosila žalost. Išla sam ga ponuditi Ocu kao žrtvu za spas svih ljudi. Ušli smo u hram. Najprije smo se poklonili Bogu. Zatim smo pozvali svećenika i u ruke mu položili Dijete, koje smo prikazali Vječnom Ocu kao žrtvu za spas svih ljudi.

Svećenik se zvao Šimun. Kada sam položila Dijete u njegove ruke, on je prepoznao Riječ Božju i silno se obradovao. Poslije obreda Prikazanja, u svom nadahnuću, svećenik je prorekao moje žalosti. Ah, kako je Uzvišena Volja zatreperila u mom majčinskom srcu! Već je snažno zvonila o svim mukama mog Sina! Najviše su me ranile riječi koje je svećenik, prorok uputio meni: "Ovo drago, malo Dijete mnogim ljudima će donijeti spas, nekim propast, i mnogi će se boriti protiv Njega."

Da me Božja Volja nije ojačala, u tom času bih umrla od tuge. Ona mi je, naprotiv, dala život! Božja Volja je upotrijebila moju slomljenost da u meni stvori Kraljevstvo žalosti, unutar Kraljevstva Svoje Volje. Dakle, pored prava Majke kojeg sam imala nad svima, tada sam stekla i pravo Majke i Kraljice svih žalosti. Svojim žalostima sam stekla novac kojim mogu platiti sve dugove svoje djece, čak i one koja su nezahvalna.

Dijete moje! U svjetlu Božje Volje spoznala sam sve žalosti koje su mi dolazile u susret. U ovom svečanom trenutku prikazanja mog Sina, te žalosti izrečene su ponovno. Moje srce je tada prokrvarilo od duboke rane koja se u njemu otvorila.

Slušaj svoju Majku! Kad patiš i kada te snalazi tuga, nikad ne gubi srčanost! Svojom herojskom ljubavlju pusti neka Božja Volja u tvojim patnjama zauzme svoje kraljevsko mjesto. Na taj način, te patnje pretvori u dragocjeni novac. Njim ćeš platiti dug svoje braće i otkupiti ih iz ropstva ljudske volje, a oni će ući u Kraljevstvo Božje Volje kao slobodna djeca.


Duša

Sveta Majko, u tvoje probodeno srce polažem i ja svoje srce! Ti znaš kako ga treba probosti. O, budi moja Majka! U moje probodeno srce ulij melem svoje žalosti, da i ja svoje patnje upotrijebim kao novac kojim ću osvojiti Kraljevstvo Božje Volje.


Cvjetić

Danas, Meni u čast, dođi da te zagrlim i da u tebe ulijem prvu Krv koju je Nebesko Dijete prolilo za iscjeljenje rana koje ti je zadala ljudska volja. Učini tri djela ljubavi koja će malenom Djetetu ublažiti bol koju mu zadaje njegova rana.


Usklik

Majko moja, ulij u moju dušu svoju patnju i pretvori moje boli u Božju Volju!