Djevica Marija u Kraljevstvu Božje Volje - 12. dan

 

DVANAESTI DAN


Nebeska Kraljica u Kraljevstvu Božje Volje ustaje iz kolijevke, čini

prve korake, i svojim djetinjim postupcima poziva Boga da siđe na zemlju,

a stvorenja da žive u Božjoj Volji.


Duša se obraća maloj nebeskoj Kraljici


Tu sam, opet pored tebe, moje drago Djetešce, u kući u Nazaretu. Ti činiš prve korake i pričaš sa svojom majkom Anom i ocem Joakimom.

Otkako si se odbila od majčinih grudi, onako malena, hodaš uokolo i pomažeš svetoj Ani obavljati sitne poslove. Moja Majko, kako si mi mila i kako dragocjena! Nauči me da slijedim tvoje djetinjstvo i da u najmanjim stvarima koje činim, živim u Kraljevstvu Božje Volje.

Nauk male nebeske Kraljice


Dijete moje, moja je jedina želja da si pored mene! Bez tebe se osjećam usamljena i nemam nikoga kome bih povjerila svoje tajne. Stoga pogledom tražim dijete koje mi je na srcu. Predajem ti svoj nauk, da bi ti mogla razumjeti kako se živi u Kraljevstvu Božje Volje.

U to Kraljevstvo ljudska volja ne ulazi. Ona umire pred svjetlom, svetošću i snagom Božje Volje. No, treba li žaliti ljudsku volju koja neprestano umire u živom dodiru s Bogom? Ah, nimalo! U tom umiranju, ona je sretna, jer se preko nje rađa Božja Volja koja se uzdiže i pobjeđuje. To donosi radost i beskrajno blaženstvo! Pogledaj, drago Dijete, što se samo događa kad joj se prepustiš! Stvorenje toliko omrzne svoju volju da bi radije samo sebe razdrlo, nego napustilo Božju Volju!

Poslušaj me! Napustila sam Nebo samo da ispunim Božju Volju. Nosila sam Nebo u sebi, jer me prožimala Božja Volja. Bila sam nerazdvojna od svoga Stvoritelja. Bilo mi je jako lijepo u nebeskoj Domovini. Bog je bio u Meni i osjećala sam da sam njegova kćer. Znala sam da boravim s Božanskim Osobama, koje me ljuljaju u Očevom krilu. Dijelila sam radost Trojstva, sreću, bogatstvo i svetost, koliko sam mogla. Bila sam potpuno ispunjena. Bog se radovao što ga se ne bojim, nego s najvećom ljubavlju, prihvaćam Njegovo dobro. Nisam se čudila što su mi dopustili da uzmem što sam god željela. Bila sam Njihova kćer! Jedna nas je Volja pokretala! Što su Oni željeli, željela sam i ja! Osjećala sam da ono što pripada mom Nebeskom Ocu pripada i meni. Jedina razlika je bila u tome što sam ja bila mala i nisam mogla sve primiti. Koliko sam god uzimala, uvijek je još mnogo ostajalo. Budući da sam samo stvorenje, nemam mogućnosti sve obuhvatiti. Nasuprot tome, Bog je velik, beskrajan i odjednom sve obuhvaća.

Čim su mi objasnili da se moram odreći nebeskih radosti i svetog zagrljaja, bez odlaganja sam napustila Nebo i vratila se svojim roditeljima. Oni su me jako voljeli. Ja sam bila ljubazna, lijepa, vesela, miroljubiva i puna dječje ljupkosti, tako da su bili ushićeni. Prema meni su bili jako pažljivi. Bila sam njihov dragulj. Kada bi me uzeli u naručje, osjećali su Božji Život koji u meni kuca.

Dijete moga srca! Od kada sam počela život na zemlji, Božja Volja je proširila svoje Kraljevstvo po svakom mom činu. Molitve, riječi, koraci, hrana, san, male obaveze kojima sam pomagala majci, sve je pokretala Božja Volja. Budući da sam te uvijek nosila u srcu, uključila sam i tebe, drago Dijete, u sve što sam činila. Uključila sam tvoja djela u svoja, tako da se po onom što radiš, makar bilo i nevažno, širi Božja Volja.

Kako sam te samo voljela! Kada sam molila, u svoje sam molitve uključila i tvoje, da budu ojačane snagom Božje Volje. Kad sam govorila, uključila sam i tvoje riječi. Kad sam hodala, zvala sam i tvoje korake. Činila sam sve one male stvari koje čine ljudi: donosila vodu, mela, pomagala majci nositi drva za vatru i slično. Uključila sam i sve poslove koje ti obavljaš, da ih osnaži Božja Volja i da se Kraljevstvo proširi na ono što činiš. Dok sam te zvala u svaki svoj čin, zvala sam i Božji Svijet da siđe na zemlju. O, Dijete, koliko te volim! Željela sam tvoja djela objediniti sa svojima da ti budeš sretna i da vladaš zajedno sa mnom. Koliko sam puta bezuspješno pozivala tebe i tvoja djela! Na žalost, moja djela su često ostala osamljena. Vidjela sam da su tvoja djela izgubljena u ljudskoj volji. Strašno je reći, ali to kraljevstvo nije Božje, nego ljudsko: kraljevstvo strasti, grijeha, tuge i nesreće. Tvoja Majka je oplakivala svaki čin tvoje ljudske volje, znajući da te to vodi u kraljevstvo nesreće. Još uvijek ronim suze da ti shvatiš kako veliko zlo činiš kad ustrajavaš u ljudskoj volji.

Poslušaj Majku! Ako budeš slijedila Božju Volju, s pravom ćeš baštiniti radost i sreću. Sve će biti u skladu s tvojim Stvoriteljem. Bit ćeš slobodna od slabosti i bijede i postat ćeš moje najdraže dijete. Dat ću ti mjesto u svome Kraljevstvu, da uvijek živiš po Božjoj Volji.

Duša


Sveta Majko, tko može odoljeti tvojim suzama i ne poslušati tvoj nauk? Zaklinjem se svim srcem da neću nikada, nikada više slušati svoju volju. A ti, božanska Majko, nemoj me nikada ostaviti samu! Snaga tvoje blizine može poništiti moju volju, tako da zauvijek budem u Božjoj Volji.

Cvjetić


Danas ćeš mi posvetiti sva svoja djela i ostaviti ih uz Mene, malu djevojčicu. Tri djela tvoje ljubavi neka budu spomen na tri godine koje sam proživjela sa svojom majkom, svetom Anom.

Usklik


Moćna Kraljice, ispuni moje srce ushitom u kojem ću primiti Volju Božju!