Djevica Marija u Kraljevstvu Božje Volje - 24. dan

 

DVADESET ČETVRTI DAN


Nebeska Kraljica u Kraljevstvu Božje Volje.

Okrutni tiranin.

Mali Isus, njegova Majka i sveti Josip

odlaze u stranu zemlju kao izbjeglice.

Povratak u Nazaret.


Duša svojoj Kraljici koja je obuzeta dubokom žalosti


Moja kraljice i Majko! Tvoje dijete osjeća potrebu da dođe k tebi i barem malo bude s tobom. Tvoje lice je zasjenila tuga. Suze su u očima i klize ti niz lice. Slatko malo Dijete drhti od jecaja i plača. Sveta Majko, sjedini moju bol sa svojom, da se ti utješiš i da se utiša plač svetog Djeteta. Ali, Majko, ne skrivaj mi tajnu! Kakva to strahota prijeti malom Djetetu?

Nauk nebeske Majke


Najdraže Dijete! Danas je moje srce prepuno ljubavi i tuge i ja ne mogu suspregnuti suze. Kada su došla tri Mudraca, pronio se glas o novom kralju. Zbog straha od gubitka prijestolja, okrutni Herod je naredio, da se zajedno s ostalom djecom, pogubi i moj slatki Isus, moj dragi život.

Dijete moje, kakva je to žalost bila! Htjeli su ubiti Isusa koji je došao da svim ljudima donese život, a svijetu mir, sreću i milosrđe! Kakve li nezahvalnosti! Kakve zloće! Ah, Dijete, pogledaj kamo vodi slijepa ljudska volja! Ona čini ljude okrutnima, veže ruke Stvoritelju, želi gospodariti Onim koji je sve stvorio. Suosjećaj sa mnom, Dijete moje, i pokušaj umiriti jecaje dragog Isusa. On plače zbog ljudske nezahvalnosti! Tek što se rodio, ljudi hoće Njegovu smrt. Da ga spasimo, moramo bježati! Anđeo je poručio svetom Josipu da brzo krenemo u stranu zemlju. Pođi s nama, Dijete, ne ostavljaj nas same, a ja ću ti i dalje govoriti o zloći ljudske volje.

Znaj, čim je čovjek iznevjerio Božju Volju, odvojio se od svoga Stvoritelja. Sve na zemlji Bog je stvorio za čovjeka. Sve je njemu pripadalo. Ne poštujući Božju Volju, čovjek je sve izgubio. Više nije bilo mjesta kamo bi mogao otići. Postao je izgnanik i skitnica, bez trajnog boravišta, i to ne samo u duhovnom smislu, nego i tjelesnom. Za jadno stvorenje stvari su postale nestalne. Ako je i posjedovao nešto prolazno, bilo je to samo zbog buduće žrtve ovoga Božjeg Djeteta. Bog je ovaj čudesni svijet namijenio onima koji će vršiti Božju Volju i koji će živjeti u njezinom Kraljevstvu. Svi ostali, ako teškom mukom i budu priskrbili nešto, samo su kradljivci koji potkradaju svojega Stvoritelja, jer oni ne žele vršiti Božju Volju, a žele ono što joj pripada.

Dijete moje, poslušaj koliko te ja i ovo malo Dijete ljubimo! Odmah po rođenju, On je otišao u progonstvo, da tebe izbavi iz progonstva u koje te je bacila ljudska volja. Poziva te natrag, u tvoju domovinu, koju ti je Bog dao kada te je stvorio, a koja je Kraljevstvo Božje Volje. Dijete moje, sažali se nad suzama svoje Majke i suzama ovoga slatkog, malog Čeda! Plačući te molimo, da nikad ne radiš po svojoj volji. Molimo te i zaklinjemo: vrati se u zagrljaj Božje Volje koja toliko čezne za tobom! Drago Dijete! I usred ljudske nezahvalnosti, beskrajnu radost i sreću nam je pružala Božja Volja! Ona nas je uvodila u svečanost, gdje su sva stvorenja slavila Dijete! Slaveći Stvoritelja, zemlja je ponovno zazelenjela i procvjetala pod našim koracima. Sunce je k Njemu usmjerilo svoj pogled, pjevalo mu himnu hvale i bilo je počašćeno što mu pruža svoju svjetlost i toplinu. Vjetar ga je milovao. Ptice su se poput anđela spustile među nas. Svojim su cvrkutom i pjevom uspavljivale drago Dijete, stišavale njegov plač i uljuljkivale ga u san. Dijete moje, imali smo moć nad svim što postoji jer je u nama bila Božja Volja.

Tako smo stigli u Egipat. Poslije mnogo dana koje smo tamo proveli, Anđeo Gospodnji javio je svetome Josipu da se trebamo vratiti u Nazaret, jer je okrutni Tiranin mrtav. Tako smo se vratili u domovinu.

Egipat je simbol ljudske volje koja je puna idola. Kamo god je Isus išao, rušio je idole i bacao ih u pakao. Koliko idola sadrži ljudska volja! Idole oholosti, samoživosti i strasti koji muče jadnog čovjeka! Zato budi pažljiva i slušaj svoju Majku!

Ja ću prinijeti svaku žrtvu, čak i svoj život, samo da ti ne postupaš po svojoj volji i da dobiješ veliko blago, život u zagrljaju Božje Volje.


Duša


Najslađa Majko, jako sam ti zahvalna što mi pomažeš razumjeti zlo ljudske volje! Zbog boli koje si trpjela u progonstvu u Egiptu, molim Te, pomozi mojoj duši da iziđe iz progonstava moje volje i da se vrati u dragu domovinu Božje Volje.


Cvjetić


Danas, Meni u čast, sva svoja djela sjedini s mojima i ponudi ih kao znak zahvalnosti svetom Djetetu. Moli ga da uđe u Egipat tvog srca i da ga promijeni u Božju Volju.


Usklik


Majko, stavi malog Isusa u moje srce, da ga On promjeni u Božju Volju!