Djevica Marija u Kraljevstvu Božje Volje - 28. dan

 

DVADESET OSMI DAN



Nebeska Kraljica u Kraljevstvu Božje Volje. Čistilište.

Iščekivanje. Pobjeda nad smrću. Uskrsnuće.


Duša kraljici Majci


Majko, vidim te skamenjenu od bola. Ja, tvoje malo dijete, znam da si sada sama, bez ljubljenog Boga, Isusa. Želim biti priljubljena uz tebe, u tvom najdubljem očaju. Bez Isusa, za tebe je sve postalo tužno. Sjećanje na njegove teške muke, slatki zvuk njegova glasa koji još uvijek u tebi odjekuje, mili pogled tvojega dragoga Isusa, čas sladak, čas sjetan, čas pun suza, uvijek puni tvoje majčinsko srce zanosom. Sada, kada ga nema, to sjećanje postaje oštri mač koji ti neprestano ranjava izmučeno srce.

Očajna Majko! Tvoje drago dijete želi te utješiti i suosjećati sa svakom tvojom boli. Zaista bih ti htjela pružiti svu ljubav i utjehu, olakšanje i sućut koju bi ti u ovom teškom času pružio Isus. Slatki Isus me je dao tebi da ti budem dijete. Zato me stavi na njegovo mjesto, u svoje majčinsko srce, da ti budem sve. Obrisat ću ti suze i uvijek ću biti s tobom.


Nauk ucviljene Majke i Kraljice


Drago Dijete, hvala ti što si uz mene! Ako želiš da mi tvoje društvo bude ugodno i drago i da budeš utjeha mom ranjenom srcu, želim da u tebi djeluje i vlada Božja Volja i da svojoj volji ne dadneš ni dašak života. Da, onda ćeš mi biti zamjena za mog Sina Isusa. Kad njegova Volja bude u tebi, u Njoj ću, u tvom srcu čuti Isusa. Ah, bit ću jako sretna kad u tebi ugledam prvi plod Njegove patnje i smrti. Kad u svom Djetetu nađem voljenog Isusa, moja patnja će postati radost, a žalost će postati pobjeda.

Poslušaj me, Dijete mojih žalosti! Čim je moj Sin izdahnuo, spustio se u Čistilište. Donio je pobjedu, slavu i radost u taj zatvor, gdje su bili svi patrijarsi i proroci, prvi otac Adam, dragi sveti Josip i moji sveti roditelji, kao i svi koji su zbog budućeg Otkupitelja bili spašeni. Uvijek sam bila uz svojega Sina, čak mi ga ni smrt nije mogla oduzeti. Premda u dubokoj žalosti, slijedila sam Isusa u Čistilištu. Tu sam promatrala veselje i zahvalnost koje je to veliko mnoštvo izrazilo mojemu Sinu, koji je toliko patio. Njegov prvi korak je bio upravljen k njima, da ih učini blaženim i povede sa sobom u nebesku slavu. Dakle, Njegovom smrću odmah je počela Njegova pobjeda i slava svih onih koji su ga ljubili.

Drago Dijete, Isusova muka je simbol onog stanja kad volja bića umre, da se sjedini s Božjom Voljom. Tad počinju pobjede po Božjem redu, slavi i radosti, čak i usred najveće žalosti. Premda je moj duh slijedio mog Sina tako da ga nikad nisam gubila iz vida, u ta sam tri dana, dok je bio u grobu, osjećala vruću želju da ga vidim uskrsloga. Svim žarom svoje ljubavi neprestano sam ponavljala: "Uskrsni, Slavo moja! Uskrsni, Živote moj!" Moje su želje bile žarke, čežnja goruća, te sam osjećala da ću izgorjeti.

U tim sam nemirima vidjela svog Sina, okruženog velikim mnoštvom, kako pobjednički izlazi iz Čistilišta i dolazi do groba. Bilo je to u svitanje trećega dana. Kao što ga je sva priroda prije oplakivala, tako se sada radovala: sunce je ubrzalo svoj izlazak kako bi prisustvovalo trenutku kada moj Sin ustaje iz mrtvih. Ali, kakva li čuda! Prije nego što je uzašao, mnoštvo je moglo ponovno vidjeti Njegov presveto Tijelo koje je zbog ljubavi prema svim ljudima krvarilo, izranjeno i izobličeno. Svi su bili ganuti i divili se toj ogromnoj ljubavi i velikom čudu Otkupljenja.

Dijete moje, koliko sam željela da i ti budeš prisutna kada je moj Sin ustajao iz mrtvih! Bio je veličanstven! Njegovo Božanstvo sjedinjeno s njegovim Duhom širilo je more svjetlosti i ljepote koja je ispunila Nebo i zemlju. On je kao pobjednik, upotrijebio svoju moć i naredio mrtvim ljudima da ponovno prime njegov Duh i uzdignu se u pobjedi i slavi do vječnog života! Kako je to bio uzvišen događaj! Moj je dragi Isus pobijedio smrt govoreći: "Smrti, ti više nećeš biti smrt, nego život!"

Ovom je pobjedom potvrdio da je čovjek i Bog. Uskrsnućem je potvrdio svoj nauk, čuda, život sakramenata i život Crkve. I ne samo to! On je pobijedio ljudsku volju, slabu i gotovo bez ikakva dobra. Učinio da Život Božje Volje nadvlada ljudsku slabost i dao je stvorenjima puninu svetosti. Istovremeno je svojim Uskrsnućem, u tijela stavio zametak svog rasta prema vječnoj slavi. Dijete moje, Uskrsnuće mog Sina je sve obuhvatilo! To je bilo najvažnije djelo koje je izvršio iz ljubavi prema stvorenjima.

Poslušaj me, Dijete moje! Želim ti govoriti kao majka koja istinski ljubi svoje dijete. Želim te podučiti što znači vršiti Božju Volju i živjeti po njoj.Ispričat ću ti, da vidiš primjer kojeg smo ti o Božjoj Volji dali moj Sin i ja. Naš je život bio pun boli, siromaštva i poniženja. Čak sam vidjela i smrt svog ljubljenog Sina. Ali u svemu tome je bila Božja Volja. Ona je bila život u našoj patnji i mi smo po njoj, samu smrt mijenjali u život, i osjećali se pobjednicima. Videći svo dobro Božje Volje, mi smo dobrovoljno prihvatili patnju. Kada je Božja Volja u nama, nitko ne može biti iznad nje, ni ispod nas. Patnja je bila oruđe u našoj moći. Mi smo je tražili kao hranu i pobjedu Otkupljenja, da donesemo potpuno dobro čitavom svijetu.

Drago Dijete! Ako tvoj život i tvoja patnja budu imali Božju Volju u središtu, budi sigurna da će slatki Isus upotrijebiti tebe i tvoje patnje da cijelom svemiru donese pomoć, svjetlo i milost. Zato budi hrabra! Božja Volja zna kako činiti velika djela tamo gdje vlada! U svakoj se prilici ugledaj u mene i slatkog Isusa, te idi naprijed!


Duša

Sveta Majko, pomozi mi i brani me pod svojim okriljem kao nebeski stražar, i sigurna sam da će sve moje patnje postati Božja Volja. Slijedit ću te korak po korak na beskrajnim putevima Božje Volje. Znam da će tvoja divna majčinska ljubav i moć nadvladati moju volju. Ti ćeš je držati u svojoj vlasti i zamijeniti Božjom Voljom! Zato se, Majko, tebi posvećujem i predajem u tvoje ruke.


Cvjetić


Danas, Meni u čast, sedam puta reci: "Neka ne bude moja volja, nego Tvoja!" Moje žalosti prinesi kao žrtvu i moli me za milost da uvijek činiš Božju Volju.


Usklik


Majko moja, po Uskrsnuću svog Sina, daj da se uzdignem u Božju Volju!