Dobre vijesti za nas

 


Dragi prijatelji u Kristu,

jeste li ikada osjetili da Božje milosrđe vrijedi za sve osim za vas? Jeste li ikada povjerovali da su vaši grijesi preveliki ili previše brojni, da ste isuviše mnogo puta propustili prilike, da ste stvari toliko upropastili da Isus ne može imati više vjere u vas? "Ne zaslužujem Njegovu ljubav i milosrđe" često može biti misao koja nas proganja i tjera u očaj. Vjerojatno smo se svi nekada osjećali tako, ali imamo dobre vijesti. Naš Otac na nebesima zna te duboke vapaje našeg srca i želi nas osloboditi od njih. Upravo zato što smo tako slabi i nedostojni, On nastavlja izlijevati sve više i više milosti na nas kroz svog jedinorođenog Sina. Krist je postao čovjek, ulazeći u ovaj slomljeni svijet radi nas. Umro je za nas, uskrsnuo od mrtvih radi nas, i sada je otvorio vrata svojeg Božanskog milosrđa želeći nas primiti.

Dakle, NITKO se više ne mora bojati potražiti svoje utočište u Njemu!

Ovo je brzi podsjetnik!

Nedjelja, 7. travnja, je veliki dan: Nedjelja Božanskog milosrđa.

To je izvanredan dan Božjeg velikog milosrđa koji trebamo prihvatiti.

Imamo priliku početi ispočetka, s novom, čistom stranicom života!

To znači da su svi grijesi oprošteni, a kazna za njih poništena, u krvi i vodi koje su potekle iz Srca Isusova na Križu.

Slijedi sažetak o tome kako primiti sve blagodati Milosrđa, koje nam Gospodin obećava preko svete Faustine.

Neka vas sve Bog blagoslovi! Nastavimo moliti jedni za druge!

U Srcima Isusa, Marije i Josipa,

Majka Gabrielle Marie i benediktinke od Božje Volje

"Želim da Svetkovina milosrđa bude utočište i sklonište za sve duše, a posebno za siromašne grešnike...“

S Nedjeljom Božanskog milosrđa, Gospodin nam nudi oprost vremenitih grijeha te nam obnavlja krsnu nevinost ispunimo li vjerno i s ljubavlju sljedeće:

1.  Svečano proslaviti svetkovinu u nedjelju nakon Uskrsa („Moja želja je da se svečano slavi prvu nedjelju nakon Uskrsa.“)

2.  Iskreno se pokajati za sve naše grijehe i otići na ispovijed, po mogućnosti manje od osam dana prije ili na samu nedjelju (op.prev. te izmoliti molitvu na nakanu Svetog Oca)

3.   Primiti svetu Pričest na dan svetkovine („Duša koja se ispovijedi i primi svetu pričest dobit će potpuno oproštenje grijeha i kazne.“)

4.   Položiti potpuno povjerenje u Isusa (op.prev. „Isuse, uzdam se u tebe!“)

5.   Štovati sliku Božanskog milosrđa (što znači izvršiti neko djelo ili gestu dubokog vjerskog štovanja prema njoj jer predstavlja našeg Milosrdnog Spasitelja)

6.   Biti milosrdni prema drugima, kroz naša djela, riječi i molitve u njihovu korist

...Neka nijedna duša ne strahuje pristupiti Meni, čak i ako su njezini grijesi crveni kao skrlet. Moje milosrđe je toliko veliko da nijedan um, bilo da je riječ o čovjeku ili anđelu, neće moći shvatiti njegovu veličinu kroz cijelu vječnost. Čovječanstvo neće naći mira dok se ne okrene izvoru Moga milosrđa. (Naš Gospodin sv. Faustini, br. 699)

 https://www.benedictinesofdivinewill.org/index.html