Božansko Milosrđe u Božjoj Volji - 3.dio

 

Luisa Piccarreta, pokornička žrtva u krevetu šezdeset godina, otkriva moć Božje Volje i Milosrđa, dok sveta Faustina prikazuje svoju potpunu predaju Božjoj Volji kao Ljubavi i Milosrđu.

Božja Volja

Tadašnji nadbiskup Giuseppe Bianchi Dottula (22. prosinca 1848. - 22. rujna 1892.) saznao je za ono što se događalo u Coratu. Čuo je mišljenje nekoliko svećenika i preuzeo je odgovornost za taj slučaj. Nakon pomnog razmišljanja, Luisi je dodijelio posebnog ispovjednika, oca Michelea De Benedictisa, prekrasnog svećenika, kojem je ona otvorila svaki kutak svoje duše. Otac Michele, mudar svećenik, postavio je granice njezinim patnjama i naložio joj da ne čini ništa bez njegovog dopuštenja. Tijekom tog razdoblja, Luisa je dobila dopuštenje da ostane u krevetu kao pokornička žrtva i da se suzdržava od jela, osim jednog malog obroka dnevno, koji bi odmah povratila. U krevetu je ostala gotovo šezdeset godina, živeći isključivo od svete pričesti i Božje Volje.


Božansko Milosrđe
Dnevnik svete Faustine – 1264

... Čin potpunog predanja Volji Božjoj, koja je za mene sama ljubav i milosrđe.

Isuse-Hostijo, upravo sam te primila u svoje srce. U ovom sjedinjenju s tobom, prikazujem sebe nebeskom Ocu kao žrtvenu hostiju, potpuno se predajući najmilosrdnijoj i najsvetijoj Volji svoga Boga. Od danas nadalje, tvoja Volja, Gospodine, moja je hrana. Učini sa mnom što god hoćeš. Što god mi tvoja Očinska ruka dala, prihvatit ću s poslušnošću, mirom i radošću.