Apostolat za nerođene

 


Apostolat za neželjene i one koji su umrli u majčinoj utrobi

 

Već dugi niz godina moje srce jako trpi za sve one koji nikada nisu imali priliku normalno proživjeti svoje živote. U Božjoj Volji približio sam se tim dušama više negoli sam mogao sanjati, i to ne samo onima iz sadašnjosti, već i svim onim bezbrojnim tisućama iz vremena loše medicine ili onima iz drevnih vremena o kojima čitamo u Svetom pismu, a koji su bili žrtvovani idolima.

Reći ću vam kako svaki dan pristupam svetoj misi.

Najprije pitam Isusa mogu li ih sve prikazati na svojoj misi. Uključujem sve one koji su umrli namjernim pobačajem, spontanim pobačajem, mrtvorođenjem, smrću u krevetiću, onima s lošom prehranom, zlostavljane i napuštene.

Zatim nastavljam tako da se ispričam svakome od njih kroz Isusa. Ovo je isprika koja je više od obične isprike. To je vapaj Božje Volje da nama živima bude oprošteno za njihove smrti. Žao nam je, tako nam je žao, tako jako žao zbog svih naših strahova i fobija, naših bezbrojnih izgovora zbog kojih lako prihvaćamo prekid njihovih malih života, života koje je Bog sam s ljubavlju stvorio. Žao nam je zbog našeg bezumnog pristajanja, zbog popuštanja pritisku oko nas, zbog našeg lakog i kukavičkog uzimanja pilula i konačne izopačenosti uma koja uključuje sotonizam, bezosjećajnu brutalnost, sadističku ravnodušnost, ubojstva iz nehaja. Žao nam je čak i zbog slučajnih nesreća i smrti. Bez obzira na razlog njihove smrti ili prekida ovih ljudskih života, mi žalimo, neizmjerno žalimo.

 

Zatim, nastavljam tako da ih sve stavim u kalež koji prikazujem na misi tražeći da im njihovi anđeli daju imena, ako ih nemaju, i dogovarajući se s Gospodinom Isusom da se njihovi životi prihvate kao svete žrtve. Tako  će im biti dana vrijednost žrtve i njihova smrt dobiti suotkupiteljski smisao. Moja najjača karta je prikazanje njihova Božanski savršenog životnog vijeka - koji je Isus živio za svakoga od nas u svojim skrivenim godinama u Nazaretu i u majčinoj utrobi – neka im se pridoda ta savršena verzija koju im je Bog namijenio, da se sva ona djela koja su mogli ili trebali učiniti pripišu njima i ponude kao beskrajna, savršena i vječna ljubav i slava Ocu, kao zadovoljština za grijehe onih koji su ih ubili, te trajna zahvalnost Isusu koji je takav moćan rasplet učinio mogućim.

I na kraju, pridružujem ih sve kao zagovornike u molitvama Muke Isusove na spas duša.

Amen. 

Fiat.

Jedan svećenik