Božansko Milosrđe u Božjoj Volji - 2.dio

 


Povezanost kroz Isusove poruke i rođenje svete Faustine

Božja Volja

Svezak 6., 16. travnja 1904.

Isus i Bog Otac govore o Milosrđu. 

Nastavljajući u svom uobičajenom stanju, našla sam se izvan sebe, i vidjela mnoštvo ljudi, a usred toga meteža su se čule detonacije bombi i pucnjevi. Ljudi su padali mrtvi ili ranjeni, a oni koji su preostali bježali bi do obližnjeg dvorca; ali neprijatelji bi otišli tamo i ubili ih, čak i više nego one koji su ostali vani. Tada sam si rekla: 'Kako bih željela znati je li Gospodin tamo usred tih ljudi, kako bih mu mogla reći: "Smiluj se - sažali se nad ovim jadnim ljudima!" Tako sam išla unaokolo i vidjela ga kao malo Dijete; ali postupno je rastao, dok nije dosegnuo odraslu dob. Približila sam mu se i rekla: "Ljubazni Gospodine, zar ne vidiš tragediju koja se događa? Više ne želiš koristiti milosrđe? Želiš li zadržati tu osobinu kao beskorisnu, koja je uvijek proslavljala tvoje utjelovljeno Božanstvo s toliko časti, oblikujući  posebnu krunu na tvojoj veličanstvenoj glavi i ukrašavajući te s drugom krunom, koju toliko želiš i ljubiš– a to su duše? '
Dok sam to govorila, On mi je rekao: 'Dosta, dosta, zaustavi se! Želiš govoriti o Milosrđu, a što je s Pravdom - što ćemo s njom? Rekao sam ti i ponavljam: "Potrebno je da Pravda slijedi svoj tijek".' A ja sam odgovorila: 'Nema lijeka - zašto me onda ostaviti na ovoj zemlji kad te više ne mogu umiriti i trpjeti umjesto bližnjega? Ako je tako, bolje je da me pustiš umrijeti.' U tom trenutku vidjela sam drugu osobu iza ramena blaženog Isusa, a On mi je rekao, gotovo dajući znak očima: "Predstavi se mome Ocu i vidi što ti kaže." Predstavila sam se, sva drhteći, i čim me je vidio, rekao mi je: "Zašto si došla k meni?" A ja: 'Božanska Dobroto, beskrajno Milosrđe, znajući da si sam Milosrđe, došla sam tražiti tvoje Milosrđe - Milosrđe prema stvorenjima koje si stvorio na svoju sliku i priliku; Milosrđe ni prema čemu drugomu doli prema tvojim stvorenjima.' I On mi je rekao: "Dakle, Milosrđe želiš. Ali ako želiš pravo Milosrđe, nakon što se Pravda izlije, donijet će obilne plodove Milosrđa."


Božansko Milosrđe

U odgovoru na Luisin zahtjev za Milosrđem, sljedeće je godine 2. kolovoza 1905. rođena sveta Marija Faustina od Presvetog Sakramenta.