Tri poziva u Kraljevstvo Volje Božje: 3. poziv

 


ŽARKI POZIV LUISE,

MALENE KĆERI BOŽJE VOLJE

(…) A sada jedna riječ svima vama koji ćete čitati ove spise: molim vas i zaklinjem, da s ljubavlju primite ono što vam Isus želi dati, tj. njegovu Volju.

Ali da bi vam dao svoju, On želi vašu, u protivnom Ona ne može kraljevati. Kad biste znali s kolikom ljubavlju moj Isus želi dati najveći dar koji postoji na Nebu i na zemlji, a to je njegova Volja!

O, koliko gorkih suza On lije, zato što vas vidi kako živeći svojom voljom puzite po zemlji, boležljivi i bijedni. Niste sposobni  sačuvati dobre odluke, a znate zašto? Jer njegova Volja ne kraljuje u vama.

O, kako Isus plače i uzdiše nad vašom sudbinom, i jecajući vas moli da dopustite njegovoj Volji kraljevati u vama! Želi vam promijeniti sudbinu: da od bolesnih postanete zdravi, od siromašnih bogati, od slabih jaki, od nestalnih postojani, od robova kraljevi. Ne traži velike pokore, niti duge molitve ili bilo što drugo, nego da njegova Volja kraljuje i da vaša volja više nema života. Oh, poslušajte ga! Spremna sam dati život za svakoga od vas, pretrpjeti bilo kakvu muku, samo da otvorite vrata vaše duše i da Volja moga Isusa kraljuje i trijumfira nad ljudskim naraštajima.

I sada pozivam sve: dođite sa mnom u Eden, gdje je naše postojanje imalo početak, gdje je Vrhovno Biće stvorilo čovjeka, i učinilo ga kraljem davši mu kraljevstvo u kojem će vladati. To kraljevstvo bio je cijeli svemir, ali njegovo žezlo, njegova kruna, njegova pokretačka snaga dolazila je iz dubine njegove duše, u kojoj je prebivao Božanski Fiat (op.prev. Božja Volja)  kao vladajući Kralj, koji je sačinjavao istinsko kraljevstvo u čovjeku. Njegova odjeća (op.prev. odjeća prvoga čovjeka) je bila kraljevska, sjajnija od sunca, njegovi čini plemeniti, njegova ljepota očaravajuća. Bog ga je silno ljubio, i igrao se s njim, nazivao ga "moj mali kralj i sin". Sve je bilo sreća, red i sklad.

Ovaj čovjek, naš prvi otac, izdao je samoga sebe, izdao je svoje kraljevstvo, i čineći svoju volju ogorčio je svoga Stvoritelja, koji ga je toliko uzvisio i ljubio, te je tako izgubio svoje kraljevstvo, kraljevstvo Božje Volje, u kojem mu je sve bilo darovano. Vrata kraljevstva su se zatvorila i Bog je povukao k sebi kraljevstvo darovano čovjeku.

Sada vam moram otkriti jednu tajnu: Bog, povukavši k sebi kraljevstvo Božje Volje nije rekao: "Neću ga više dati čovjeku", već ga je sačuvao, čekajući buduće naraštaje kako bi ih obasuo čudesnim milostima, blistavom svjetlošću koja će zasjeniti  ljudsku volju i učiniti da se ona izgubi u tako svetom kraljevstvu, i s takvim privlačnim i čudesnim spoznajama Božanske Volje, da nam izazove potrebu i želju da odbacimo našu volju koja nas čini nesretnima i da se predamo u Božansku Volju kao u naše trajno kraljevstvo.

Dakle, kraljevstvo je naše, hrabro! Božanski Fiat nas čeka, zove i gura da zauzmemo njegovo kraljevstvo. Tko će imati takvo srce, tko će biti toliko zloban da ne posluša njegov poziv i ne prihvati toliku sreću? Jedino što moramo ostaviti to su bijedni dronjci naše volje, žalobno ruho našega ropstva u koje nas je ona bacila, da bismo se obukli kao kraljevi i kraljice i uresili kraljevskim nakitom.

Stoga pozivam sve; ne vjerujem da me nećete poslušati. Znate li? Ja sam malena, najmanja od svih stvorenja, i nalazeći se u Božanskoj Volji zajedno s Isusom, doći ću kao malena u vaše krilo i s jecajima i suzama kucati na vaša srca moleći vas, poput male prosjakinje, za vaše dronjke, žalobno ruho, vašu nesretnu volju, da je predam Isusu, kako bi sve spalio, i vraćajući vam svoju Volju, vratio vam njegovo kraljevstvo, njegovu sreću i bjelinu njegovih kraljevskih odora.

Kad biste samo znali što znači Volja Božja! Ona obuhvaća Nebo i zemlju. Ako smo s Njom, sve je naše, sve ovisi o nama; a ako nismo s Njom, sve je protiv nas, i ako posjedujemo koju stvar mi smo pravi lopovi našega Stvoritelja i držimo se puta prijevare i otimačine.

Stoga, ako je želite upoznati, čitajte ove stranice: u njima ćete naći melem ranama koje je nam je ljudska volja okrutno nanijela, novi zrak sav božanski, novi život potpuno nebeski; osjećat ćete Nebo u svojoj duši, vidjet ćete nove horizonte, nova sunca i često ćete pronaći Isusa s uplakanim licem, koji vam želi dati svoju Volju. On plače jer vas želi vidjeti sretnima, i vidjevši vas nesretnima jeca, uzdiše, moli za sreću svoje djece, i traži vašu volju da bi vas istrgnuo iz nesreće, nudi vam svoju Volju kao potvrdu dara svoga Kraljevstva.

Stoga pozivam sve, upućujem ovaj poziv zajedno s Isusom, s njegovim suzama, s njegovim žarkim uzdasima, s njegovim gorućim Srcem, koje želi dati svoj Fiat.

Iz dubine Božjega Fiat (op.prev. Božje Volje) smo izašli, primili život; pravedno je, dužnost i obveza da se vratimo k njemu, u našu dragu i bezgraničnu baštinu.

(...)