POUKA O KRUGOVIMA, 4.dio

 

Od sada nisi više nikad sam jer se Isus bilocira u tebe i koristi tvoje ruke, tvoja stopala, tvoj glas. Isus s tobom čini sve u tvome tijelu jer se koristite istom Voljom, njegovom Voljom. Ti si sada živuća hostija poput one u svetohraništu. Samo još imaš ruke, dlanove, noge i glas kojim se Isus može služiti.

Na kraju ove knjige je molitva pod nazivom „Zazivi Božjoj Volji da ona djeluje u svim našim djelima“. To je dobra molitva za svaki dan, da nas podsjeti – kako smo odlučili živjeti u Božjoj Volji – da smo postali živim hostijama. Samo reci „da“ ili „fiat“ svemu što Isus želi da radiš. „Fiat“ znači „neka bude Volja tvoja“.

Sjeti se da je Marija rekla „fiat“ svemu što je Bog želio. Bog će iskušati tvoj „fiat“. Potrudi se da uvijek kažeš „da“.

Život u Volji nije uvijek lak u ovom našem svijetu grijeha. To je posebno istina u prvom periodu, kad tek počinješ. Bog mora uzeti grijeh i svijet iz tebe i na njihova mjesta u tebi staviti svoju Volju. Ponekad je to jako bolno. Samo vjeruj Isusu. Možda nećeš znati što ti radi, ali svejedno ostani uz njega i koračaj dalje. Kada budeš potpuno uronjen u Božju Volju i kada prisvojiš dar u potpunosti, bit ćeš silno sretan što si izdržao. Svi koji žive u Volji su jako sretni.

Treba nam puno povjerenja za život u Božjoj Volji. Ti nemaš uvid u dobro koje donose tvoja djela i krugovi. Ne bi li bilo baš lijepo kad bismo mogli vidjeti bar jedan val milosti kako preplavljuje svijet nakon jednog našeg djela u Volji?!

Ipak, to se vjerojatno neće dogoditi. Sjeti se, Isus je rekao: „Blaženi oni koji vjeruju, a ne vidješe.“

Poslanje Božje Volje traži ustrajnost. Isus je Luisu stalno upozoravao da bude „pažljiva“. Svako djelo i krug koji napraviš je važan. Učiti sve više je neophodno.

Možeš osjetiti umor već i pri samoj pomisli. U početku je i Luisa stalno bila premorena zbog djela i krugova koje je činila. Isus joj je dao rješenje. Kada se umoriš od „letova“ kroz stvoreno „dođi odmori se u mom srcu“. Idi na neko tiho mjesto gdje ti Isus može govoriti i on će te osvježiti. Tako je rekao Luisi: učinit će te sposobnim vratiti se poslu i krenuti na „još brže i veće letove“ u Božju Volju.

Neka dođe Kraljevstvo!

 Izvor: A Drop in the Immense Sea of the Divine Will (Based on the Writing of Luisa Piccarreta)

https://dwdropbooks.com/divine-will-drop-book-series/