POUKA O KRUGOVIMA, 2.dio

 

Idemo zajedno činiti jednostavne krugove dok si ti strijelac usred utakmice finala kupa kupova.

Pokušaj ovako:

Čekaš prvu dodanu loptu. Zamisli Isusa kako zajedno s tobom gura hrpu igrača nogometa prema Božjem prijestolju. Odlučiš da bi mogao dodati i sva djela rukometaša, odbojkaša, košarkaša i hokejaša na svoju gomilu. Eto, napravio si krug već prije prvog dodavanja.

Tako si:

(1) uzeo u posjed sva djela djece koja se bave timskim sportom.

(2) stavio svoj „volim te“ u njih. (Isus je sve činio za ljubav Boga Oca, pa ti čineći s Isusom činiš sve za ljubav Oca.)

(3) dao si sve Ocu za njegovu slavu. (Isus i ti zajedno gurate hrpu prema Božjem prijestolju.)

(4) dao si u ime svih duša, prošlih, sadašnjih i budućih. (Isus nije nikada mislio na sebe, nego je sve činio za sve nas.)

(5) molio si za dolazak Kraljevstva. (Znaš da ne guraš ovu gomilu s Isusom usred utakmice zato što je to zabavno. Ti činiš djelo Božje Volje kako bi pomogao dolasku Kraljevstva s Isusom.)

Ima još mnogo vremena koje možeš iskoristiti za krugove tijekom utakmice. U poluvremenu. Dok si na klupi. Za  vrijeme protunapada. Guraš s Isusom gomilu stabala prema prijestolju. Pas u publici te podsjeti da guraš sve životinje zajedno. Muha koja proleti da ti ideju da napraviš hrpu insekata za Oca. Neki igrač pretrpi udarac, a ti Ocu prikažeš njegovo trpljenje skupa sa svim povredama i bolima svih. Suigrač ti uputi lijepu riječ ili srdačan pozdrav, a ti stvoriš gomilu svih ljubaznosti i daš ju Ocu. Kada ideš prema klupi na poluvremenu pitaš se kojih se igara igrao Isus kao dijete. Načiniš hrpu svih djela koja je Isus činio kao dječak i u zajedništvu s njim guraš tu hrpu prema Očevu prijestolju.

Eto, vidiš – to su krugovi na utakmici. Ako ih možeš činiti tijekom utakmice, sigurno ih možeš činiti svugdje. Samo čini sve s Isusom.

 

Izvor: A Drop in the Immense Sea of the Divine Will (Based on the Writing of Luisa Piccarreta)

https://dwdropbooks.com/divine-will-drop-book-series/