POBOŽNO HODOČAŠĆE DUŠE U VOLJI BOŽJOJ, Fiat! Fiat! Fiat! (14)

                                                                       14


Živote moj, Djetešce Isuse, vidim da je tvoje progonstvo završilo i vraćaš se u Nazaret; i ja Te želim slijediti korak po korak, štoviše želim Te pratiti s kišom mojih "LJUBIM TE, KLANJAM TI SE, BLAGOSLIVLJAM TE". Zato pozivam u pomoć Sunčevu svjetlost da pljušti kao svjetlo "LJUBIM TE", svjetlucanje zvijezda da pljušte "LJUBIM TE", silovitost vjetra kako zavija, urliče, zviždi da tako pljušti "LJUBIM TE, LJUBIM TE"; pozivam sve ptice nebeske da Te prate sa svojom glazbom, pjesmama i cvrkutom "LJUBIM TE, LJUBIM TE"; pozivam janjiće kako bi blejali "LJUBIM TE; pozivam more, da izađe na svoje obale i prati Te svojim valovima koji zapljuskuju "LJUBIM TE". [44] Ali, znaš li što želi tvoja malena kćer s ovom kišom "LJUBIM TE"? Da mi dadeš Kraljevstvo svoje Volje. I dok se Ti zatvaraš u Nazaret, ja se zatvaram s Tobom, nastavljajući kišu mojih "LJUBIM TE" kako bih Te pobijedila putem ljubavi da mi dadeš ono što Ti želiš, ono što želi Kraljica Mama i ono što želim ja: da tvoja Volja bude poznata i da kraljuje posred stvorenja.

Moj Živote, Isuse, već sam s Tobom u kući u Nazaretu, i korak po korak želim Te slijediti da bih sa svojim "LJUBIM TE, KLANJAM TI SE, BLAGOSLIVLJAM TE, ZAHVALJUJEM TE" potvrdila sve ono što Ti činiš i da bih tražila Kraljevstvo tvoje Volje. Ako rijeke ljubavi struje između Tebe i tvoje Mame, zajedno struji i moj "LJUBIM TE" kako bih od Tebe i od Nebeske Mame tražila da tvoja Volja bude poznata. Ako uzimaš hranu, ja u nju utiskujem moj "LJUBIM TE" kako bih po njoj [45] tražila od Tebe hranu tvoje Volje za sva stvorenja. Ako piješ vodu, činim da u njoj struji moj "LJUBIM TE", kako bih tražila da u našim nutrinama struji čista voda tvoje Volje, i da oblikuje u svima cirkulaciju krvi koja će nam dati da u svim udovima osjetimo cirkuliranje tvoje Božanske Volje. Ako udaraš drvo s tvojim stvoriteljskim rukama, ja te molim da udariš drvo moje ljudske volje, kako bi se preobrazila u svjetlost Božanske Volje.

Moj "LJUBIM TE" slijedi Te i dalje, kada u radioničkim poslovima uzimaš u svoje ruke čavle i čekić, da bih Ti sa svojim "LJUBIM TE" rekla: pribij sve ljudske volje, kako bi dale slobodu da u njima živi tvoja Volja. Kad se povlačiš sam u svoju sobicu da bi molio ili spavao, ja Te ne želim ostaviti samoga, nego želim Ti biti blizu, i ako ne budem znala reći drugo, šaputat ću Ti u uho: "LJUBIM TE, LJUBIM TE, LJUBIM TE, KLANJAM TI SE" i tražit ću sa samim tvojim [46] molitvama Kraljevstvo tvoga "FIAT" i da s tvojim snom usne ljudska volja, kako ne bi više imala života, nego da u zamjenu primi život jedino i uvijek tvoje Božanske Volje. Moj Božanski Isuse, ja ću biti nesretna ako Te ne budem slijedila u svemu i ako Te ne budem zadržavala sa svojom prisutnošću da slušaš moj refren "LJUBIM TE, KLANJAM TI SE, BLAGOSLIVLJAM TE, ZAHVALJUJEM TI" kako bih zajedno s tvojim djelima tražila od Tebe Kraljevstvo tvoje Volje, zato što blizu Tebe osjećam da sami otkucaji tvoga Srca to žele i sama tvoja Božanska Volja, koja želi biti poznata i vladati posred stvorenja.

Zato Te slijedim na putu u Hram, dok si se Ti odvojio od svoje Mame i zadao  joj oštru bol kada si se kroz tri dana izgubio; i ja činim da struji moj "LJUBIM TE" u bol tvoje Mame i u tvoju izgubljenost, kako bih tražila da se izgubi naša ljudska volja, tako da, ne mogavši je više naći, odlučimo živjeti [47] po Božjoj Volji, i pronađemo onu radost koju ste Majka i Sin osjetili kad ste se ponovno pronašli zajedno, još bliži nego prije. Moj "LJUBIM TE" moli Te da Ti stvorenja više ne zadaju bol koju Ti stalno zadaje ljudska volja, nego čiste radosti i neizreciva zadovoljstva tvoga Božanskog "FIAT" koji kraljuje u njima.