POBOŽNO HODOČAŠĆE DUŠE U VOLJI BOŽJOJ, Fiat! Fiat! Fiat! (9)

 

9

 

          Uzvišena Mama moja, previše sam malena; ne želim biti bez Tebe, svim svojim djelima pridruži i moja da budu jedan sami čin, i da zajedno s Tobom molim Kraljevstvo Božanske Volje. Zato, u istom Božanskom "FIAT", slijedim Začeće Riječi u tvome materinskom krilu, kako bih stavila u Njega pratnju svih mojih djela, moj trajni "LJUBIM TE", moje male žrtve, tako da dok ga Ti začinješ u Tebi, ja Mu pružam moja djela zajedno s tvojima i molim Ga da po onoj velikoj ljubavi koju je pokazao u silasku s Neba i u zatvaranju u maleni zatvor tvoga krila, dođe  Kraljevstvo Božanske Volje.

          Oh, kao moja Mama, želim se zatvoriti u tvoje krilo zajedno s [30] mojim malenim Isusom, da bih mu bila društvo u samoći koju trpi i gledala sve njegove patnje i slijedila ih sa svojim "LJUBIM TE, BLAGOSLIVLJAM TE, ZAHVALJUJEM TI". I vidim da Djetešce Isus počinje trpjeti agonije i trajne smrti onoliko puta koliko su stvorenja odbacila njegovu Božansku Volju ne davši joj život u svojim dušama. Ona je, dakle, umirala, a Ti si, Isuse, odmah htio uzeti na Sebe sve ove smrti da bi zadovoljio Najvišoj Volji. Zato Te vidim tako malenoga u agoniji, osjećam da će mi srce pući gledajući Te kako umireš, i ja, nježno moje Djetešce, želim toliko puta dati život Božanskom "FIAT" u svojoj duši koliko puta su ga stvorenja odbacila; toliko puta želim da umre moja volja koliko puta su joj stvorenja dala život, i želim učiniti da u tvoje maleno Čovještvo utječe ovaj život tvoje Božanske Volje koji uzimam u sebe, kako bih ublažila tvoju agoniju i smrtnu muku koju trpiš, i tražila život tvoga Božanskog "FIAT" u svim stvorenjima.  

          Drago Djetešce, kolike muke trpiš u majčinom krilu naše Mame Kraljice! Vidim Te nepokretna, ne možeš pomaknuti niti jedan prstić, niti jednu nožicu; nemaš [31] mjesta gdje bi otvorio svoje lijepe oči, nemaš ni traga svjetla; sve je duboka tama u ovom tijesnom zatvoru majčina krila. Ah, jasno mi je što govore patnje koje podnosiš, to je nepokretnost u koju su stvorenja stavila tvoju klanjanja dostojnu Volju, i kako su svi slijepi da bi je vidjeli i upoznali kako je bez Nje najdublja noć za njihove duše. I ja, moj dragi maleni Isuse, želim donijeti život tvoje Volje u tijesni zatvor tvoga prvog boravišta na zemlji, kako bih oblikovala dan u dubokoj tami u kojoj se nalaziš; želim staviti moj poljubac, moj "LJUBIM TE" na tvoje nježne i nepokretne udove i po ovim patnjama tražiti od Tebe da tvoja Božanska Volja bude pokretna u stvorenjima i da sa svojim svjetlom potjera noć ljudske volje i oblikuje u njima vječni dan tvoga "FIAT".

          Ljubljeno moje Djetešce, ako Te ne pobijedim sada tako malenoga, da bi mi udijelio Kraljevstvo svoje Božanske Volje, kaži mi, kada ću Te onda pobijediti? Ali znaj, drago Djetešce, ova malena djevojčica moje duše želi Te pobijediti sa svojom ljubavlju, sa snagom i jakošću tvoga "FIAT", i zato u Njemu [32] pozivam u pomoć sva djela tvoje Božanske Volje, kao jednu izvrsnu vojsku oko Tebe; pozivam sve nebo s vojskom zvijezda oko Tebe; pozivam Sunce sa snagom njegova svjetla i topline, pozivam vjetar sa silovitošću njegove vladavine, pozivam more s njegovim bučnim valovima, pozivam sve Stvorenje, i oživljujući sve s mojim glasom, želim slijediti i utisnuti u sva tvoja djela -  moj i svih -  "LJUBIM TE", da bih tako izmolila od Tebe Kraljevstvo tvoga Božanskog "FIAT".

          Pogledaj, moje nježno Djetešce, koju pratnju ćeš naći dok budeš izlazio iz majčina krila? Sva tvoja djela, kao jedna poredana vojska oko Tebe, i ova tvoja malena kćer čini da svi govore: "LJUBIM TE, LJUBIM TE, LJUBIM TE! BLAGOSLIVLJAM TE, KLANJAM TI SE!" i zajedno sa svima želim utisnuti moj "LJUBIM TE" i moj prvi poljubac na tvoje dršćuće usne kada si izišao iz majčina krila i plačući se utekao u zagrljaj Nebeske Mame, a ona Te privinula na svoje grudi, poljubila Te i dajući Ti svoje mlijeko zagrijala Te i umirila tvoj plač. I malena kao što jesam, želim se staviti također i ja u Mamin zagrljaj i zajedno s njezinim poljupcem [33]  želim utisnuti i svoj; želim učiniti da moj "LJUBIM TE" protječe u njezinom mlijeku, tako da dok Te tvoja draga Mama hrani sa svojim mlijekom, ja Te hranim sa svojom ljubavlju. Sve ono što Ti Ona čini, želim Ti učiniti također i ja. Moje ljubljeno Djetešce, pogledaj, nisam sama, imam sa sobom sve: Sunce da bi Te zagrijalo, sva tvoja djela da bih umirila tvoj plač. Zato slijedim tvoje cviljenje, tvoje nježne jecaje jer Ti vidiš da nisi ljubljen, i sa mojim "LJUBIM TE" želim Ti načiniti uspavanku od "LJUBIM TE, LJUBIM TE" kako bi zaspao, i kako bih Te molila, kad se probudiš, Kraljevstvo tvoga "FIAT". Mama moja, pomozi mi, reci zajedno sa mnom Božanskom Čedu: "Zadovolji ovu našu kćer, koja ne želi drugo i ne uzdiše za drugim osim da tvoja Volja bude poznata i da kraljuje na zemlji."