KNJIGA NEBA, 14. svezak, 6. kolovoza 1922.

 

Božja Volja je ravnoteža i red

Osjećala sam se potpuno uronjena u Svetu Volju Božju kad mi je moj slatki Isus, dolazeći, rekao: "Kćeri moja, sve ima jednaku težinu za mene - težina Neba jednaka je za mene kao težina Zemlje. Moja Volja sadrži savršenu ravnotežu. Ravnoteža donosi red, režim, korist, sklad. Sve se stvari usklađuju kao da su jedno. Red donosi jednakost. Jednakost donosi sličnost. Zato postoji toliko sklada, reda i sličnosti između Tri Božanske Osobe. Sve stvoreno u savršenom je skladu - jedno je potpora, snaga i život drugome. Ako bi samo jedno stvoreno biće izgubilo sklad, sva ostala bi se srušila i završila u propasti.

Samo se čovjek udaljio od Nas, iz ravnoteže naše Volje. Oh, koliko se čovjek srozao!  S najvišeg mjesta pao je u najdublji bezdan! I unatoč mom Otkupljenju, nije se vratila cijela ljudska obitelj svom izvornom stanju! To znači da je najgora stvar izaći iz ravnoteže naše Volje. To znači pasti u kaos, u nered, u bezdan svih zala.

Kćeri moja, zato sam tebe posebno pozvao u ovu ravnotežu moje Volje - da dok živiš u Njoj, možeš dovesti u sklad sve djelovanje poremećenog čovječanstva. Živeći u mojoj Volji, uspostavit ćeš ravnotežu u sebi, bit ćeš u redu i u savršenom skladu između Nas i svih stvorenih stvari. Dakle, usklađujući sve, osjetit ćemo kako - djelujući u području naše Volje- donosiš nam red i harmoniju svih umova, riječi, djela i koraka svih ljudi. Tvoja djela u našoj Volji učinit ćemo upraviteljima svih drugih djela, i tako ćemo ispraviti nered nesretnog čovječanstva. Svaki tvoj čin bit će pečat reda koji ćemo primiti u ime svih ostalih. Mnogo toga imaš za učiniti u našoj Volji. Bit ćeš poput kraljice koja će nam donijeti sva osvajanja, sve skladnosti. Naša će ti Volja pružiti sve što je potrebno da bi za sve nadoknadila i ispunila prazninu ravnoteže ljudske volje, koja je pretrpjela toliko štete izdvajajući se iz ravnoteže naše Volje. "