Hodočašće u Corato: Posjet Luisi Piccarreti - Maloj kćeri Božje Volje

 


01. ožujka, grupa od nas 50 hodočasnika, uz duhovno vodstvo p. Mihovila Filipovića, krenula je na 9-dnevno hodočašće u Svetišta Italije.

Jedna od etapa hodočašća je bila i posjet službenici Božjoj Luisi Piccarreti, svima nama poznatijoj kao "Maloj kćeri Božje Volje".





Tako smo se 6-tog dana hodočašća zaputili iz San Giovanni Rotonda u Corato. Na dogovorenoj lokaciji u Coratu, dočekale su nas dvije vodičice iz Udruge “Luisa Piccarreta – Mala djeca Božje volje".

Zatim, u pratnji vodičica prvo smo se zaputili u Svetište Grčke Madonne ( Santuario Santa Maria Greca), u kojoj je pokopana Službenica Božja Luisa Piccarreta.


Svatko od nas je bio u svojoj osobnoj molitvi i mislima pored groba Luise Piccarrete, tražeći njezin zagovor.


Potom, zaputili smo se u kriptu u podnožju svetišta, u kojem se čuva čudotvorna slika Grčke Madonne (naslikana na ploči od orahovine), koja je ujedno i zaštitnica grada Corata. Službenica Božja Luisa Piccarreta položila je zavjete kao dominikanska trećoredica 1887. u toj kripti, kratko prije nego što je ostala prikovana za krevet do kraja svog života.

Poklonili smo se Grčkoj Madonni i nakratko je svatko od nas bio u svojoj osobnoj molitvi i mislima pred slikom Grčke Madonne.

Svetište Santa Maria Greca, "rođeno je" nakon nevjerojatnog otkrića slike Grčke Madone 18. srpnja 1656. Oslobađanje Corata od kuge pripisano je tom događaju. Svetište je stoljećima bilo odredište hodočašća vezanih uz marijansku pobožnost. Više o ukazanju Grčke Madonne možete pročitati ovdje 👉https://bookofheaven.com/the-cause/santa-maria-greca/


Nakon svetišta Grčke Madonne, zaputili smo se u prostorije udruge “Luisa Piccarreta – Mala djeca Božje volje" gdje se čuva Luisina soba i krevet u kojem je provela skoro cijeli svoj život, kao i njene osobne stvari.


















Veselimo se idućem posjetu Luisi Piccarreti i šaljemo vam svima Božji blagoslov u Božjoj Volji !

Jelena Štefanić