Što su Isus i Marija u sebi činili za nas?


  Doživjela je osamdesete godine života i napisala 36 svezaka. Isus je odredio ime njezinim spisima. „Knjiga Neba – poziv stvorenju na red, mjesto i svrhu za koje ga je stvorio Bog“. 

 Kad je Bog dao Luisi dar Isus ju je poučio o ljepoti, snazi, djelovanju, vrijednosti i načinu na koji bi trebala u njemu živjeti. Luisi nije bilo ugodno pisati o svojim osobnim razgovorima s Isusom, ali je Isus od nje to zahtijevao, zbog nas. 

 Napisala je i druge knjige, uključujući knjige o njegovoj Muci i o Blaženoj Djevici Mariji. One nas poučavaju o tome što su Isus i Marija u sebi činili za nas. Svi znamo što su činili izvana – rođenje u štalici, bijeg u Egipat, Isusove propovijedi, njegova čuda, smrt, uskrsnuće i druga vidljiva, izvanjska djela. U isto vrijeme, dok su činili vidljiva djela, mnoga su činili u sebi imajući djelatnu Volju Božju. Ako naučimo što su u sebi činili u Volji Božjoj možemo i mi činiti isto. Ove knjige su važan dio dara.
Isus je Luisi rekao da je važno poznavati dar. Naime, od kakve je koristi dar ako ne znaš što on jest! Mi sada imamo sve ove knjige pune Isusovih riječi koje nam ovaj veličanstveni dar objašnjavaju. Ako više ljudi bude čitalo knjige i budu otvoreni velikome dobru koje Bog želi dati, dar će se širiti među ljudima i doći će Kraljevstvo!