BOŽIĆNA DEVETNICA 1. DAN






16 - 24. prosinca


Prema spisima Službenice Božje Luise Piccarreta


"Ja ću prepustiti svoje mjesto u Marijinom Majčinskom Srcu onome tko živi u mojoj Volji."

(Isus Luisi Piccarreta u: Knjiga Neba, sv. 36, 28. prosinca1938.)

UVOD

Luisa Piccarreta piše: Kada sam imala otprilike sedamnaest godina pripravljala sam se devet dana za sveti Božić tako što sam prakticirala razne čine kreposti i mrtvljenja i posebno častila devet mjeseci tijekom kojih je Isus boravio u Majčinu krilu. Tu sam devetnicu obavila tako što sam devet dana po devet sati razmatrala o temama koje se odnose na otajstvo Utjelovljenja.


Prvi dan

Prvi sat = prvo preobilje Ljubavi

Trojstvena Ljubav



U mislima sam jedan sat boravila u Raju i razmatrala o Presvetom Trojstvu: o Ocu koji šalje Sina na zemlju, o Sinu koji spremno sluša Očevu Volju, o Duhu Svetome koji na to pristaje. Um mi je bio zbunjen dok sam se divila tome golemom otajstvu, toj golemoj uzajamnoj ljubavi, tako jednakoj i snažnoj među njima i prema ljudima. Zatim sam razmišljala o nezahvalnosti ljudi, posebno o svojoj, tako da bih boravila ondje ne jedan sat, nego cijeli dan. Ali mi je jedan unutarnji glas rekao: „Dosta, dođi i pogledaj druga i još veća preobilja  moje ljubavi“.





Ulomak iz: Svezak 15, 14. travnja 1923.


...Isus govori Luisi: Sada, kćeri moja, vratimo se mojoj Volji! Ti misliš da je to neka svetost, poput drugih svetosti, neko dobro ili neka milost slična onima koje sam učinio u prošlim vjekovima drugim svecima i cijeloj Crkvi. Ne, ne! Ovo je jedna nova era, jedno dobro koje treba biti na korist svim generacijama! Ali je nužno da sve ovo dobro prvo položim u jedno stvorenje, kao što sam učinio u Otkupljenju kada sam sve položio u svoju Mamu. Pogledaj malo kako sve ide ukorak: da bi se dogodilo Otkupljenje i da bi se duše pripravile na njega, obećao sam budućega Mesiju, kako bi se, u toj nadi, ne samo istinski raspoložili, nego i mogli pronaći u budućem Otkupitelju svoje spasenje. Sada, dakle, kako bih pripravio duše da žive u mojoj Volji i imaju dijela u dobrima koja ona sadrži, i kako bih vratio čovjeka u izvorno stanje, u kakvom sam ga stvorio, htio sam prvi ja moliti tako da od jednoga kraja zemlje do drugog, i sve do nebeskih visina odzvanja moj glas kako govori: 'Oče naš koji jesi na nebesima'. Nisam rekao: 'Oče moj', nego sam ga nazvao Ocem cijeloga ljudskog roda kako bih ga molio ono što će uslijediti: 'Sveti se ime tvoje, dođi kraljevstvo tvoje, i neka se tvoja Volja vrši kako na Nebu tako i na zemlji'. To je bio cilj Stvaranja i molio sam Oca da se ispuni. Kako sam molio, Otac je uslišavao moje molitve pa sam tako sam oblikovao klicu, tj. početak tako velikog dobra. I kako bih učinio da taj početak bude poznat, naučio sam apostole svoju molitvu i oni su je prenijeli cijeloj Crkvi, tako da, kao što je narod budućeg Otkupitelja pronalazio spasenje u njemu i pripravljao se primiti obećanog Mesiju, tako s ovim zametkom koji sam ja oblikovao Crkva moli i ponavlja mnogo puta tu moju molitvu. Crkvi je to potrebno da se pripravi kako bi svi upoznali i ljubili moga nebeskog Oca kao svoga Oca te da tako zasluže biti ljubljeni kao pravi sinovi i primiti veliko dobro – da se moja Volja vrši kako na Nebu tako i na zemlji.


MOLITVA 

„Siđi, Najviša Voljo, kraljevati na zemlji, obuhvati sve generacije, pobijedi i osvoji sve!“