Adam i Eva imali su dar ulivenog znanja

Mnogo je učinaka življenja u Božjoj Volji. Adam i Eva imali su dar ulivenog znanja. Npr. mogli su samo pogledati konja i znali bi kako njegova unutrašnjost funkcionira bez da su ikada morali ići u školu. Znali su zašto je Bog stvorio stvorenja, sve njihove osobine, i znali su kako ih koristiti.

 Adam i Eva nikada nisu iskusili bol, glad, nesreću, niti išta slično. Znali su samo za potpunu sreću. Adam i Eva bili su besmrtni – nisu starili. Sve što su oni činili davalo im je još više života jer sve što su radili - radili su u Božjoj Volji. Adam i Eva imali su Božju osobnost. U njima samima sve je bilo u savršenom redu i skladu. Oni nisu nikada pomislili, željeli ili učinili ništa što nije bilo dobro ili što nije bilo od Boga.

Adam i Eva vladali su svime što je Bog stvorio – sve životinje, biljke, zrak, zemlja – sve se pokoravalo njima. 

 Adam i Eva su bili drugačiji od svih živih bića, od svega što je Bog stvorio. Biljke, životinje i sva ostala stvorenja nisu imali svoju volju. Oni su mogli djelovati jedino u Božjoj Volji. 

 Za razliku od njih, Adam i Eva stvoreni su sa svojom vlastitom voljom, osim što su posjedovali Božansku Volju. Dosad su se koristili samo Božjom Voljom. No to će se uskoro promijeniti.