"Oče naš"



Svaki kršćanin zna „Oče naš“. Ovo je jedina molitva kojoj je Isus poučio učenike. I samo ta činjenica je dovoljna da pažljivo poslušamo te riječi.

„Oče naš, koji jesi na nebesima, sveti se ime tvoje! Dođi kraljevstvo tvoje! Budi volja tvoja, kako na nebu, tako i na zemlji…“ 

 Kako se Božja Volja vrši na nebu? Pa svi u raju žive u Božjoj Volji. 

 Kako će Božja Volja biti činjena na zemlji kao u raju? Mi znamo da to ne može biti uz trud da Božju Volju činimo svojom, ljudskom voljom. Naime, samo mali broj svetaca je uspio doći blizu činjenja Božje Volje. Ako čitaš životopise svetaca jasno je da su njihovi životi bili ispunjeni neprekidnom borbom s njihovom, ljudskom voljom. 

 Nitko se u raju ne muči činiti Božju Volju. Svi u njoj žive. Pa, je li Isus ove riječi tek tako izrekao?! Moli li Crkva već 2000 godina za nešto što se nikada neće dogoditi?! Zar nikad neće Božja Volja biti na zemlji kao što je u raju?!

E to je mjesto na kojemu život u Volji sjeda u Božji plan. Ako nam je Isus dao tu molitvu - onda znaš da će Otac odgovoriti. Sada je, nakon 2000 godina, Crkva spremna primiti taj dar. Molitva će biti uslišana. Dar nam je, zapravo, već dan. Gospodin je upotrijebio Luisu Piccarreta da bi nam dar dao. Mi ga samo trebamo prihvatiti i živjeti.