Božji prvotni plan je odgođen


 Ako pobliže pogledamo ovih 6000 godina stranputica možemo vidjeti da Bog čovjeka nije ostavio. Imao je pričuvni plan da nas privede izvornom planu. Uključene su svakojake vrste pomoći. Ipak je to težak i dug put na kojemu nismo više posjedovali Božju Volju, a Sotona je raspolagao s mnoštvom groznih trikova da nas obmane.
 
 Najvažnija pomoć koju smo od Boga dobili je bila da je poslao svoga Sina Isusa. On je trpio i umro za naše grijehe – da nam otvori vrata Raja. Njegova nam smrt nije vratila dar Božje Volje, ali je otvorila kanale milosti kako bismo počeli djelovati u tom smjeru.
 
 Tužno je to što je odgođen Božji prvotni plan da Isus dođe u svijet sretnog života u Božjoj Volji. On je trebao doći kao naš slavni Kralj. Umjesto toga je morao doći i umrijeti strašnom smrću da nas spasi.

 Isus će ipak opet doći na svijet kao naš slavni Kralj, ali je i to odgođeno do vremena koje Bog odredi. Najprije dar treba biti vraćen čovjeku. Mi ga trebamo prihvatiti i živjeti da bi Božja Volja bila na zemlji kao i na nebu.