POBOŽNO HODOČAŠĆE DUŠE U VOLJI BOŽJOJ, Fiat! Fiat! Fiat! (6)

 

6

 

          U tom jedinstvu želim nadomjestiti svu slavu i ljubav koju bi Ti dali da su živjeli u jedinstvu tvoje Volje - svi oni koji su živjeli od početka svijeta do Potopa - kako bih u ime ovih stvorenja molila dolazak tvoga Kraljevstva. Želim letjeti u tvojoj Božanskoj Volji da bih pronašla sve i svakoga.

          Zato utiskujem moj "LJUBIM TE" u Abrahamovu žrtvu i u Izakovu poslušnost, da bih po toj žrtvi i po toj poslušnosti tražila Kraljevstvo tvoje Božanske Volje. U tom jedinstvu tvoga "FIAT" nalazim Jakovljevu bol, [22] Josipovu bol i njegovu slavu, i ja, utisnuvši moj "LJUBIM TE" u njih za Tebe, tražim tvoje Kraljevstvo. Prelijećem još i nalazim moć Mojsijevih čudesa, snagu Samsona, svetost Davida, strpljivost Jobovu - sve tragove koje je tvoja Volja ostavila u njima - i ja, utiskujući moj "LJUBIM TE", za sve njih tražim da kraljuje tvoja Božanska Volja.

          Vidiš li, Ljubavi moja, to su sve djela tvoje Volje koja pronalazim u svim stvorenjima, da bih po samim njihovim djelima tražila da tvoj "FIAT" bude poznat, ljubljen i željen od svih. Živote moj, Isuse, vidim da se tvoja ljubljena Božanska Volja sve više približava stvorenjima i bacajući svjetlosne bljeske silazi na Proroke i objavljuje im tvoj dolazak na zemlju, precizirajući im vrijeme, mjesto i druge okolnosti koje će ga pratiti, i ja, prelijećući iznad svakog Proroka i iznad svake objave koju Ti daješ, sve obuhvaćam s mojim [23] "Ljubim Te, blagoslivljam Te, zahvaljujem Ti" i tražim od Tebe kraljevstvo tvoje Volje.

          Svako obećanje i svaka objava koju si dao o tvome dolasku na zemlju bio je jedan sporazum koji si učinio, u kojem je Kraljevstvo tvoga Otkupljenja bilo vezano s Kraljevstvom tvoje Volje. Zašto ga, dakle, Ljubavi moja, ne požuriš? Ti ne znaš činiti djela na pola, niti darovati pola svojih dobara. Zato, brzo: ako si nam dao polovicu svojih dobara (tj. Otkupljenje, op. prev.) sada dovrši sve s dolaskom tvoga Kraljevstva (tj. Kraljevstva Božje Volje, op. prev.). Malena kćer tvoje Volje neće Te pustiti, stići će dotle da Te umori, i onda će prestati moje molitve, kada budem vidjela kako tvoja Volja kraljuje i vlada posred stvorenja.