KNJIGA NEBA, Svezak 36, 27. svibnja 1938. (11), 1.dio (Ponovljeni i trajni čini još više povezuju Boga sa stvorenjem i oblikuju snagu duše.)

 (1) Osjećam potrebu da se zatvorim u Božju Volju kako bih nastavila svoj život u Njoj. Oh, kako bih voljela da me zatvori u svoje svjetlo, kako ne bih osjećala niti vidjela ništa što Njoj ne pripada. I moj ljubljeni Isus, vrativši se da posjeti moju siromašnu dušu, sav ljubav, reče mi:

(2) "Kćeri moja blagoslovljena, ovdje te želim, zarobljenu u mojoj Volji, kako niti jedna druga stvar ne bi više imala život u tebi. Znaj sada, da je sav sklad stvorenja u tome da neprekidno vrši svoje dobre čine u mojoj Volji. Jedan čin ne oblikuje sklad niti raznolikost ljepote, dok mnogi trajni čini ujedinjeni zajedno privlače pozornost Boga koji zauzima stav čekanja na čine stvorenja, i kako ih stvorenje oblikuje Bog im daje: jednom ljepotu, drugome svetost, drugima opet dobrotu, mudrost, ljubav; ustvari, čini stvorenja bivaju ukrašeni s božanskim potezima i svojstvima. Ponovljeni čini u stvorenju oblikuju snagu duše, više povezuju Boga sa stvorenjem, oblikuju Nebo u dnu njegove duše, i kako stvorenje ponavlja svoje čine tako si oblikuje zvijezde, sunce, vjetar koji puše ljubavlju, more koje neprestano žubori ljubav, slavu, klanjanje svome Stvoritelju, tako da se u stvorenju vidi kao preslikana atmosfera Neba.

Naprotiv, kada čini stvorenja nisu trajni i kada se ne ponavljaju, nedostaje jedinstvena snaga, kada je jedan čin snaga drugoga, nedostaje božanski način koji kada oblikuje jedan čin taj čin nikada ne prestaje, podržava ga svojom stvoriteljskom moći da trajno ostane. I zatim, jedan sami čin nije nikada oblikovao svetost; čini kada nisu trajni nemaju snagu, ne posjeduju život ljubavi, zato što prava ljubav nikad ne kaže dosta, nikad se ne zaustavlja, i ako kaže dosta, tada osjeća da umire. I zatim, trajni i ponovljeni čini su oni koji oblikuju lijepa iznenađenja Nebu, tako da kada stigne jedan čin koji daje uživanje Nebu, već ga sustiže drugi, i stvorenje ne čini drugo nego da šalje svoje trajne čine Nebu koji oblikuju čar nebeske domovine. Zato u mojoj Volji uvijek ima što za činiti, ne može se gubiti vrijeme".