POBOŽNO HODOČAŠĆE DUŠE U VOLJI BOŽJOJ, Fiat! Fiat! Fiat! (2)


2

 

          Živote moj, Isuse, tvoj "FIAT" ("Neka bude", op. prev.) me potiče da putujem dalje i već sam u moru. Ali što čujem? Čujem jedno trajno žuborenje, simbol tvoga vječnog kretanja koje se nikad ne zaustavlja, i ja ulazim u to božansko kretanje koje nikad ne prestaje. Ulazim da bih prisvojila to vječno kretanje, koje sa svojim vječnim gibanjem sve čini i daje život svima, da bih mu dala sve i tražila za sve Kraljevstvo tvoje Volje.

          Vidiš li, Isuse? U tvome "FIAT" nalazim se u tvome neprestanom gibanju koje me nosi u Nebo i čini da siđem u dubine oceana, tako da gdje god [8] nalazim kakvo kretanje, kakav život ili žuborenje, govorim svima: "Ljubim Te, klanjam Ti se, zahvaljujem Ti, blagoslivljam Te, slavim Te", i obuhvaćajući sa svojim glasom sve, žuborenje mora, plivanje riba, valove - sad buntovne, a onda opet mirne - tražim od Tebe tvoj "FIAT".

          Ne čuješ li, o Isuse, kako sve kapi vode, sa svojim žuborenjem, poput mnogih glasova govore "FIAT, FIAT"? Ne čuješ li kako bi valovi, sa svojim šumom, htjeli otvoriti krilo mora da izađe tvoja Volja koja njima upravlja i obuhvatiti unutra sva stvorenja da u svima njima kraljuje Kraljevstvo tvoga "FIAT"? Zato dolazim u to more da bih u njegovom žuborenju veličala i ljubila tvoje neprekidno gibanje, u njegovim visokim valovima tvoju snagu i pravdu, u kristalnim vodama tvoju čistoću koja ne poznaje ljage; u moru svu tvoju Milost i tvoju beskrajnost koja sve obuhvaća i sakriva. I molim te da učiniš čovjeka pravednim, jakim, da živi sakriven i zavijen [9] tvojom Presvetom Voljom, kako bi se kretao u samom tvojem gibanju, iz kojega je proizišao.

          Živote moj, Isuse, letim u vjetru, da bih ljubila, hvalila, veličala, blagoslivljala vladavinu tvoje Volje u njemu, njegovu osvježavajuću rashladu, silu i žestinu vjetra koji obara, podiže, grabi sve što zahvati…Čas se čini da jeca, a čas kao da zavija, da govori: to je simbol ljubavi tvoje Božanske Volje koja jeca u vjetru zato što želi biti poznata, i vidjevši da je nitko ne sluša zavija, govori tajanstvenim glasom, jer želi kraljevati, želi vladati posred stvorenja. Kolika lijepa božanska svojstva skrivaju koprene vjetra! Zato Te molim da s gospodstvom tvoje Najviše Volje dođe njezino Kraljevstvo posred stvorenja i vlada tako da joj se nijedno ne može oduprijeti. Neka ih privuče sa svojom svježinom, neka upotrijebi svoju silovitost i žestinu, tako da obori ljudsku volju [10] te je uzdigne i povuče u Tvoju. Učini da svi čuju tvoje neprekidne jecaje, kako želiš kraljevati posred njih, i budući da Te ne slušaju, također zavijaj, govori jako, s tajanstvenim glasovima tvoje Volje, kako bi se svi zaglušeni od Nje mogli predati Tebi i priznati jedino tvoju Svetu Volju. I ja, Ljubavi moja, želim trčati na krilima vjetra, da bih po njemu od Tebe tražila dolazak Kraljevstva tvoga "FIAT", i u svakom njegovom valu želim nositi svima poljubac, milovanja, zagrljaje Božanske Volje, kako bi nastao mir i čovjek se vratio u poredak Stvaranja, od Boga određen.