Dobro jutro Isusu

Dobro jutro Isusu

Oh, moj Isuse, slatki zatvoreniče ljubavi, evo me k tebi iznova, ostavila sam te rekavši ti zbogom, sad se vraćam govoreći ti: "Dobro jutro". U meni je gorjela žudnja da te ponovno vidim u ovom zatočeništvu ljubavi, kako bih ti iskazala moje čeznutljivo poštovanje, moje žarke otkucaje, moje vruće uzdahe, moje goruće želje, da bih ti dala cijelu sebe i da bih se sva preobrazila u tebe i ostala u tebi, kao spomen i zalog moje trajne ljubavi prema tebi.

Oh, moja sakramentalna ljubavi, znaš li? Došavši k tebi da bih ti dala cijelu sebe, došla sam također da bih od tebe primila cijeloga tebe, ja ne mogu živjeti bez života, i zato želim tvoj život, onome koji sve daruje sve se daruje, nije li tako, Isuse? Dakle, danas ću ljubiti s tvojim otkucajima žarke ljubavi, udisati tvojim tjeskobnim uzdasima u potrazi za dušama, željeti ću s tvojim neizmjernim željama tvoju slavu i dobro duša. U tvojim božanskim otkucajima Srca protjecat će svi otkucaji stvorenja, obuhvatit ćemo ih sva i spasiti, nećemo dati da nam niti jedno pobjegne, po cijenu bilo koje žrtve, pa makar zbog toga pretrpjela svu muku. Ako bi me otjerao, ja ću se baciti još više unutra, vikat ću još jače da bih zajedno s tobom isprosila spasenje tvoje djece i moje braće.

Oh, moj Isuse, moj živote i sve moje, kolike mi stvari govori ovo tvoje dragovoljno zatočeništvo. Znamen s kojim te vidim cijelog označenog je znamen duša, okovi koji te cijeloga snažno obavijaju jesu: ljubav. Čini mi se da riječi 'duše' i 'ljubav' čine da se smiješiš, da popuštaš u svemu, i ja, promotrivši dobro ovu tvoju prekomjernu ljubav, odlučujem da ću uvijek biti uz tebe, i zajedno s tobom i moj uobičajeni refren: "duše i ljubav". Zato danas želim cijeloga tebe, uvijek zajedno sa mnom u molitvi, u radu, u radostima, u protivštinama, u hrani, u koracima, u snu, u svemu. Sama po sebi ne mogu ništa postići, ali s tobom ću postići sve, i sve ono što ćemo učiniti olakšat će ti svaku bol,  ublažiti svaku gorčinu, nadoknaditi za svaku uvredu, dati zadovoljštinu za sve i izmoliti bilo koje obraćenje, pa bilo ne znam kako teško i nemoguće.

Ići ćemo prositi malo ljubavi od svih srdaca da bih te tako učinila zadovoljnijim i sretnijim, nije li tako dobro, o Isuse? Oh! dragi zarobljeniče ljubavi, poveži me sa svojim okovima, zapečati me svojom ljubavlju, daj, pokaži mi svoje lijepo lice.

O, Isuse, kako si lijep, tvoja plava kosa neka sveže i posveti sve moje misli; tvoje mirno i vedro čelo posred tolikih uvreda smiruje me i stavlja u najsavršeniji mir, također i posred najvećih oluja, posred samih tvojih lišavanja i tvojih 'hirova' koji me koštaju života, ah! Ti to znaš i ja prelazim preko toga, ali to ti govori ovo moje srce koje to zna reći bolje od mene.

Oh! ljubavi, tvoje lijepe plavetne oči, koje isijavaju božansku svjetlost zanose me k nebu i čine da zaboravim zemlju, ali joj! s najvećom boli moje progonstvo se još produžuje.

Isuse, da, lijep si, čini mi se da te vidim u tom svetohraništu ljubavi, ljepota i uzvišenost tvoga lica zanosi me i čini da živim gore u nebu, milina tvojih usana me dodiruje poljupcima svakog trenutka, tvoj ugodan glas me zove i poziva da te ljubim u svakom trenutku, tvoja koljena me podržavaju, tvoje ruke me stišću sa nerazrješivim vezama, i ja ti uzvraćam sa tisuću i tisuću poljubaca tvome klanjanja dostojnom licu. 

Isuse, Isuse, neka bude jedna naša volja, jedna ljubav, jedna naša radost, nemoj me nikada ostaviti samu, mene koja sam jedno ništa, a ništa ne može biti bez onoga koji je sve, obećaješ li mi, o Isuse? Čini mi se da kažeš 'da'. I sada me blagoslovi, blagoslovi sve, i u društvu anđela, svetih i slatke Mame i svih stvorenja govorim ti: "Dobro jutro, o Isuse, dobro jutro!"

* * *


"Nakon što sam pod Isusovim utjecajem napisala ove molitve, slijedeće noći Isus mi je dao vidjeti kako "Večernji pozdrav" i "Dobro jutro" brižno drži i čuva u svom Srcu, te mi reče: "Kćeri moja, te molitve su izravno iz moga Srca. Onoga tko ih bude molio s nakanom da se ujedini sa mnom, onako kako su izrečene, čuvat ću u sebi, bit će sa mnom i činit će što ja činim. Neće ga tek grijati moja Ljubav, nego će se ona prema toj duši umnažati i voditi je sjedinjenju s božanskim Životom, a tako i s mojim vlastitim željama za spasenje duša." Luisa Piccaretta, "mala kći Božje Volje"


Luisa:


"Želim Isusa u mislima, Isusa na usnama, Isusa u svom srcu, htjela bih gledati jedino Isusa, slušati jedino Isusa, privinuti se jedino Isusu, želim činiti sve zajedno s Isusom, ljubiti s Isusom, trpjeti s Isusom, šaliti se s Isusom, plakati s Isusom, pisati s Isusom, i bez Isusa ne želim učiniti niti jedan uzdah, bit ću poput jedne majušne djevojčice koja ništa ne čini, kako bi došao Isus i činio sve sa mnom. Želim se radovati što sam njegova igračka, prepuštajući se njegovoj ljubavi, njegovim bičevima, križevima i njegovim ljubavnim hirovima samo da bih činila sve s Isusom. Znaš li, o moj Isuse? Ovo je moja volja, i nećeš me pomaknuti, jesi li čuo? Dakle, dođi sada i piši sa mnom.