Zazivaj Božju Volju!

 


Luisa je teško mogla povjerovati da njene jednostavne, svakodnevne radnje u Božjoj Volji mogu postati božanska djela. Isus joj je objasnio da je sve što Bog čini božansko. Tako i najmanje, njoj beznačajne radnje, ujedinjene s Isusom i njegovom božanskom Voljom, postaju božanske. Bog je stvorio svemir, ali je isto tako stvorio i malo sjeme.

 Tvoj dan u Božjoj Volji može izgledati posve običan, ali je zapravo vrlo čudesan i nevjerojatan. Kada započneš živjeti u Božjoj Volji bilo bi jako dobro i korisno da zazivaš Božju Volju puno puta tijekom dana da Božja Volja dođe u tebi izvršiti ono što trebaš. To će ti biti podsjetnik da Božja Volja upravlja svim tvojim aktivnostima. Dok se umivaš, jedeš, moliš, ideš u školu ili na posao… sve to postaju božanske radnje - ako si zamolio Božju Volju da to sve dođe izvršiti u tebi i preko tebe.

 Kako polako budeš napredovao u ovom daru, možda se nećeš uvijek sjetiti Božje Volje u svakoj tvojoj aktivnosti, ali ćeš tijekom dana polako postati sve više i više svjestan da te Božja Volja malo po malo ispunjava. Ona je život. Na kraju, možda ćeš biti ne samo svjestan, već ćeš moći i osjetiti kako Božja Volja djeluje u tebi. U takvom božanskom životu Luisa je došla do toga da je zaista mogla osjetiti kako joj sam Isus podiže ruku.

 U malenoj kući u Nazaretu, jednostavne radnje Blažene Djevice Marije koja se brinula o sv. Josipu i Isusu bile su sve božanske radnje. Kad započneš živjeti Božju Volju, koja je Božji dar, tvoj dom postat će skroman dom Svete Obitelji iz Nazareta, vršeći bezbrojna božanska djela – čak i kada dišeš.