Samo reci „da“ ili „fiat“ svemu što Isus želi da radiš.

 


Okruživat će te silan mir dokle god živiš u Volji Božjoj. To nije tvoj normalni mir, nego onaj iz raja. Svo ludilo koje te okružuje neće ga moći razvaliti. Pa i onda kada svijet bude prolazio kroz bolno čišćenje kako bi se Božja pravda zadovoljila ti ćeš biti zasićen mirom Božje Volje. Sotona i njegove jadne smicalice ne mogu ti prići jer ti živiš u Božjoj Volji. Mogao bi biti iznenađen kad se oko tebe počnu događati dobre stvari. Životom u Božjoj Volji ti privlačiš raj na zemlju. Živiš isti onaj život kojim žive Marija i blaženi na nebu, s tim da ti možeš neke stvari koje ni oni ne mogu – ti možeš činiti djela i krugove kako bi došlo Božje kraljevstvo.

 Od sada nisi više nikad sam jer se Isus bilocira u tebe i koristi tvoje ruke, tvoja stopala, tvoj glas. Isus s tobom čini sve u tvome tijelu jer se koristite istom Voljom, njegovom Voljom. Ti si sada živuća hostija poput one u svetohraništu. Samo još imaš ruke, dlanove, noge i glas kojim se Isus može služiti.

 Na kraju ove knjige je molitva pod nazivom „Zazivi Božjoj Volji da ona djeluje u svim našim djelima“. To je dobra molitva za svaki dan, da nas podsjeti – kako smo odlučili živjeti u Božjoj Volji – da smo postali živim hostijama. Samo reci „da“ ili „fiat“ svemu što Isus želi da radiš. „Fiat“ znači „neka bude Volja tvoja“.

 Sjeti se da je Marija rekla „fiat“ svemu što je Bog želio. Bog će iskušati tvoj „fiat“. Potrudi se da uvijek kažeš „da“.