Već sada na zemlji radiš prve korake prema nebu

 


Sada kada živiš u Božjoj Volji, s iznimkom kad padneš u vršenje svoje ljudske volje, živiš život na isti način kao što su ga živjeli Adam i Eva prije pada u istočni grijeh. Iako ne osjećaš nikakvu razliku, već sada na zemlji radiš prve korake prema nebu.

Isus je rekao Luisi: „Iako nećeš uvijek uspijevati , nemoj se zabrinjavati. Imaj povjerenja, ja ću sve činiti korak po korak.“ Ako zaista želiš ovaj dar, sigurno ćeš uspjeti, jer je Isus tvoj Učitelj.

 Kako vrijeme prolazi, vidjet ćeš kako Božja Volja u tebi sve više i više raste i razvija se, a možda ćeš doživjeti i čuda. Pred kraj svog zemaljskog života, Luisa je učinila čudo: uskrisila je svog ispovjednika koji je umro jer nije htjela započeti sve ispočetka s novim ispovjednikom! Možda će ti ptičice dolaziti slijećući na tvoja ramena, kao što je to bilo sa sv. Franjom. Ali nemoj tražiti i očekivati čuda. Tvoje radnje u Božjoj Volji su puno važnije, jer svaka tvoja radnja, kad pozoveš Isusa da je učini u tebi, u Božjoj Volji, postaje Božanska radnja. Sam Isus izvršio je te radnje u tebi i preko tebe… jer si ih učinio u Božjoj Volji.