Valovi milosti

 


Kada učiniš jednu radnju u Božjoj Volji, anđeli je prenesu sve do prijestolja Boga Oca. Otac je beskrajno sretan tom radnjom izvršenom u njegovoj Volji i zauzvrat šalje valove milosti svemu stvorenju.

Sveci na nebu i anđeli primaju veću slavu, duše u čistilištu zadobiju utjehu i olakšanje u svojim patnjama, a sve stvoreno primi blagoslov. Kako su sve radnje u Božjoj Volji božanske radnje, jedna takva radnja ne može biti više božanska od druge. Bez obzira na to, Bog će različito odgovoriti na različite radnje učinjene u Božjoj Volji. Jednostavna radnja čišćenja kuće može rezultirati time da Bog Otac pošalje val milosti i slave. Dok primaš svetu pričest u Božjoj Volji, Bog Otac izlijeva sakramentalnu milost na sve duše. Nevjerojatno je zamisliti - ako ti danas primiš pričest u Božjoj Volji i najgori će kriminalci primiti sakramentalnu milost za koju nisu nikad pitali niti su znali da su je dobili. Možda će se probuditi bolji, dobroćudniji, ne znajući zašto. Ali ipak, odgovor na tu zadobivenu milost ovisi od osobe do osobe.

Možeš vidjeti kako ti valovi milosti, koji su rezultat djela učinjenih u Božjoj Volji, mogu promijeniti svijet. Biblijski proroci naviještali su razdoblje mira koje će trajati 1000 godina. Dar Božje Volje je Božji plan koji nas treba dovesti do tog doba. Ne samo što će dar Božje Volje nas pročistiti, nego će pročistiti cijeli svijet i ujedno dovesti Kraljevstvo Božje na zemlju.