Isus: „Blaženi oni koji vjeruju, a ne vidješe.“

Život u Volji nije uvijek lak u ovom našem svijetu grijeha. To je posebno istina u prvom periodu, kad tek počinješ. Bog mora uzeti grijeh i svijet iz tebe i na njihova mjesta u tebi staviti svoju Volju. Ponekad je to jako bolno. Samo vjeruj Isusu. Možda nećeš znati što ti radi, ali svejedno ostani uz njega i koračaj dalje. Kada budeš potpuno uronjen u Božju Volju i kada prisvojiš dar u potpunosti, bit ćeš silno sretan što si izdržao. Svi koji žive u Volji su jako sretni.

 Treba nam puno povjerenja za život u Božjoj Volji. Ti nemaš uvid u dobro koje donose tvoja djela i krugovi. Ne bi li bilo baš lijepo kad bismo mogli vidjeti bar jedan val milosti kako preplavljuje svijet nakon jednog našeg djela u Volji?!

 Ipak, to se vjerojatno neće dogoditi. Sjeti se, Isus je rekao: „Blaženi oni koji vjeruju, a ne vidješe.“

 Poslanje Božje Volje traži ustrajnost. Isus je Luisu stalno upozoravao da bude „pažljiva“. Svako djelo i krug koji napraviš je važan. Neophodno je učiti sve više.

 Možeš osjetiti umor već i pri samoj pomisli. U početku je i Luisa stalno bila premorena zbog djela i krugova koje je činila. Isus joj je dao rješenje. Kada se umoriš od „letova“ kroz stvoreno „dođi odmori se u mom srcu“. Idi na neko tiho mjesto gdje ti Isus može govoriti i on će te osvježiti. Tako je rekao Luisi: učinit će te sposobnim vratiti se poslu i krenuti na „još brže i veće letove“ u Božju Volju.

 Neka dođe Kraljevstvo!