Sinovi i kćeri Božje Volje

 


Postoji još jedan, drugačiji tip „krugova“ u Volji Božjoj, koji pomaže svim stvorenjima dati slavu Bogu. Radi se o Božjem planu prema kojem su Adam i Eva, svojim riječima i hvalospjevima, trebali djelovati kao svećenici za sve stvoreno.

Snagom našeg glasa ptičice, kopnene i vodene životinje, stijene, voda, zvijezde i sve stvoreno u mogućnosti su slaviti Boga. Ali, gubitkom dara Božje Volje, čovjek više nije bio u stanju slaviti Boga Oca djelujući kao svećenik, prinoseći slavu Bogu u ime svega stvorenog. Čovjek je postao jedino stvorenje koje više nije živjelo u Božjoj Volji. Sada, kada je dar života u Božjoj Volji vraćen čovjeku, možemo povratiti našu svećeničku ulogu.

 U tim „krugovima“ možemo takoreći posuditi svoj glas pticama, vodi, stablima… kako bi dali ljubav, slavu i hvalu Ocu. Osim čovjeka, ostatak stvorenja i svega stvorenog nema svoj vlastiti glas kojim bi mogli slaviti Boga. Stvorenja samo donekle svojom ljepotom, snagom, veličinom oslikavaju Božje osobine i na taj način mu daju slavu. Ali sve stvoreno, od najveće zvijezde do najmanjeg sjemena, čekalo je 6000 godina sinove i kćeri Božje Volje koji će im pomoći da u potpunosti proslave Boga.