Ovim putem do Božjeg prijestolja

 





Osim tvojih djela u Božjoj Volji i tvoje molitve u Božjoj Volji potiču dolazak Kraljevstva Božjeg. Kao i radnje, tako i molitve u Božjoj Volji postaju božanske kao da ih je sam Isus molio. 

 Krugovi su tzv. molitve u Volji Božjoj. Cilj tih krugova je dati Bogu slavu koju zaslužuje. Kako bi bolje shvatili te krugove trebamo znati da je Bog, stvorivši nas, za svakog od nas zamislio i stvorio ogroman broj radnji koje trebamo izvršiti u Božjoj Volji. Čak i ako osoba odluči ne izvršiti ih, one i dalje ostaju u vječnosti. Tako svaka osoba ima tijelo i dušu, a isto tako i radnje u Božjoj Volji koje čekaju da postanu naše, tj. da ih izvršimo. 

Kada je dar Božje Volje izgubljen, čovjek je mogao vršiti radnje samo u ljudskoj volji. To nije bio Božji plan i djela nisu davala Bogu slavu. Stoga mi, koristeći Božju Volju i djelujući u njoj, trebamo ih učiniti svojima, tj. izvršiti sve radnje izvršene u ljudskoj volji u zadnjih 6000 godina i predati ih Ocu, kako bi Bog Otac zadobio slavu koju zaslužuje. 

To nije malen posao. Osim Isusa, Marije, Luise i sinova i kćeri Božje Volje (među kojima si i ti) sve ostale ljudske radnje, još od pada prvog čovjeka Adama u istočni grijeh, učinjene su u ljudskoj volji. Čak i vrlo dobar čin kojeg je izvršio svetac sa svojom ljudskom voljom ne daje Bogu slavu koju zaslužuje. Osim toga, ima i mnogo radnji koje nisu nikad izvršene jer su osobe koje su ih trebale izvršiti radije odabrale izvršiti loše radnje i loše stvari. Bez obzira na to, sve te radnje postoje i one su „na čekanju“ u vremenu. Zato ih mi trebamo učiniti svojima i dovesti ih u Božju Volju, te ih prikazati Bogu Ocu. S našim „krugovima“ – molitvama u Božjoj Volji, dajemo Bogu slavu koju nije primio u zadnjih 6000 godina.