Poslušnost Božjoj Volji

 


 Ponekad bi čak i Luisa imala problema s poslušnošću: „Bila sam zločesta, slegnula ramenima i rekla: ‘Teško mi je to [pisati].

Tko će se svega sjećati?’ Isus je, smiješeći se, dodao: I ako ti poslije smrti, u čistilištu, u ruku stavim pisaljku od vatre, što ćeš reći?” Isus je vrlo jasno pokazao Luisi – poslušnost Božjoj Volji je apsolutno nužna. 

 Bog svoju Volju objavljuje na različite načine – po znakovima, po nadređenima, po uslišanim molitvama – ali najčešće nam on sam šapće. Ako imaš nadređenog, ono što nadređeni kaže je Božja Volja za tebe. Ali, ako nemaš nadređenog, moraš osluškivati Božji glas. Za to treba vježbe i veliko povjerenje u Božju ljubav. Naravno da Bog želi razgovarati s onima koje ljubi. 

 Luisa je mnogo puta pitala želi li Bog zaista da leži u krevetu, piše djela, živi životom kakvim je živjela... Kad su je obuzele takve dvojbe ukazao joj se svetac Božji koji joj je objasnio da bi činila Božju Volju u svakom životnom stanju. Ako bi željela činiti nešto drugo, drugačije, trebala bi imati jasan znak od Boga da je to njegova Volja. Ovaj savjet sveca može pomoći i tebi. Možeš biti u miru da je ono što upravo činiš ono što Bog želi da činiš - kada možeš istinski priznati da bi rado učinio nešto drukčije samo ako bi ti Bog dao jasni znak da tako učiniš. 

 Kroz poslušnost će te Bog poučiti da činiš njegovu Volju s darom Božanske Volje tako da Božanske vrline rastu u tebi. Kako je Isus objasnio Luisi, on će te isprazniti od ljudskog kako bi te ispunio Svime.