Patnja

 


Vrlo koristan trenutak za „krug“ (molitvu u Božjoj Volji) je kada vidiš ili čuješ da netko pati. Možda si saznao da je tvoj susjed bolestan. Možda si čuo kakvu vijest u medijima o smrti vojnika u ratu. Toliko je puno uzaludne patnje u svijetu. Ali bilo kakva patnja, ako je ujedinjena s Isusovim patnjama na križu, ima otkupiteljsku moć. Ovo skoro nitko ne zna i ne prikazuje Bogu patnju na taj način.

Idući put kada vidiš ili čuješ da netko pati, napravi od toga „krug“ u Božjoj Volji. 

 Npr. „Uzimam patnju koju Matija trpi zbog bullyinga u školi i sjedinjujem je s Isusovom patnjom na križu, te sve to prikazujem tebi Oče, na tvoju slavu i kao naknadu za grijehe svih duša iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Dođi kraljevstvo tvoje!“ 

 Nijedna patnja ne bi trebala proći uzaludno, jer prikazana Ocu, sjedinjena s Isusovim patnjama, postaje naknada za sve naše grijehe i za duše u čistilištu. 

 Kada čuješ za kakvu tragediju, ili da netko boluje od raka, možeš moliti za tu osobu i njenu obitelj. Božji plan nije uvijek fizički ozdraviti osobu, jer možda jedino na taj način i u takvim uvjetima osoba može doći u Raj. Ali možeš moliti Boga da patnja te osobe i njene obitelji bude za dobrobit svih duša. Bog će uvijek odgovoriti na takvu molitvu. Osjetit ćeš velik mir kada moliš na taj način. Iz jedne tužne situacije izvlačiš na taj način bezgraničnu dobrobit za sve duše.