Krugovi, runde, đirevi...

 


Te „krugove“, „runde“ možeš činiti na svoj način.

Ako si na svetoj misi, možeš uzeti npr. radnje svih osoba spomenutih u čitanjima na misi i prikazati ih Bogu u Božjoj Volji. Ako se slavi blagdan nekog sveca, možeš uzeti sva djela tog sveca i u Božjoj Volji ih prikazati Ocu. Ako kosiš travu, možeš „uzeti“ sve košnje trave svih ljudi iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i prikazati ih s ljubavlju Ocu, njemu na slavu. Sve dovedi u Božju Volju.

Nikad ne moli za sebe. Ti si u Božjoj Volji i Bog će se pobrinuti za tebe i sve tvoje probleme. Uvijek moli za sve duše iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. To je najveća i najbitnija stvar koju možeš učiniti kako bi pomogao drugima.

Dobar način kako se vratiti kroz prošlost i činiti „krugove“ je čitati neku od Luisinih knjiga u kojima je opisala „krugove“ Stvaranja. U njima ona prolazi kroz sedam dana stvaranja i prepričava događaje iz Edenskog vrta, Starog zavjeta, Isusova i Marijina života i razvoja Crkve. Dok ih čitaš, radiš „krugove“ s Luisom. 

Sva djela koja su učinili Isus, Marija, Adam i Eva (prije nego što su Adam i Eva pali u istočni grijeh) bila su učinjena u Božjoj Volji. Ali mi možemo ponoviti njihova djela koristeći Volju Božju, učiniti ih svojima, te tako ponovno dati slavu Bogu Ocu. Bog će biti jako sretan što može primiti ova djela više puta, te će na njih odgovoriti valovima milosti. Možeš čak uzeti i samo Božje djelo stvaranja i darovati ga njemu za još veću slavu!