Svetkovina Presvetog Srca Isusova

 

SVETKOVINA PRESVETOG SRCA ISUSOVA U KRALJEVSTVU BOŽJE VOLJE

 

Iz spisa službenice Božje Luise Piccarrete, Male kćeri Božje Volje

 

10. svezak. 28. studenoga 1910.

Luisina molitva Isusu.

 

…Samo ću u zajedništvu s Isusom i u Isusu uvijek živjeti, 

u Njegovo Srce ću uroniti, 

s Isusom ću ljubiti 

i Njegovim Srcem, njegovom Ljubavlju ću LJUBAV voljeti.


Pismo Luise Piccarrete Federicu Abreschu iz Bologne

Zar ne znaš da je Otkupljenje priprema za Kraljevstvo Božje Volje? I Presveto Srce Isusovo nije ništa drugo nego neizmjerno Kraljevstvo Njegove Volje. Nije Srce to koje dominira, Božja Volja dominira njime. Jadno Srce, da nema Volje koja nad Njim vlada, ne bi bilo dobro ni za što. Ako je volja dobra, srce je dobro i ako je volja sveta, srce je sveto. Ako naša volja daje mjesta Božjoj Volji, dopuštajući joj da podigne svoje prijestolje u našoj volji, srce stječe božanske kvalitete po milosti. Dakle, kako u božanskom tako i u ljudskom poretku, volja uvijek ima prvo mjesto, prvi djelatni čin, ona vlada. 

Stoga je apsurdno reći da Srce vlada ako Božja Volja ne vlada. U  toj razini možemo govoriti o pobožnostima, pobožnim praksama.

Ako Božja Volja ne vlada, Kraljevstvo ne postoji. Postoji na Nebu, ali mu nema mjesta na zemlji. Međutim, Sveta Crkva, zaručnica i glasnik vrhovnog Fiata, preko Presvetog Srca, preko nebeske Majke, moli za Kraljevstvo Božje Volje. 

Ona to ne izgovara riječima, nego djelima. Božja Volja je Kralj. Isusovo Srce, Njegove rane, Njegova dragocjena Krv i slatka Kraljica Majka su u ulozi  ministara koji okružuju Kralja i mole za Kraljevstvo Božje Volje u dušama.

Kako prepoznati Volju? Sve potrebne stvari i različite okolnosti u kojima se možemo naći, su Božja Volja za nas. Ako smo doista odlučni živjeti u Njoj, Bog će biti toliko zadovoljan da će činiti i čuda, ako su potrebna, kako ne bismo koristili svoju volju. Na nama je da čvrsto odlučimo i budemo spremni dati i svoje živote kako bismo živjeli u Njoj. Dragi Isus i vrhovna Kraljica će preuzeti obvezu, bit će nam stražari i okružit će nas takvim milostima da nas naša vlastita volja neće moći izdati. Dakle, Gospodin nas ne poučava teškim stvarima niti nam nameće  nepodnošljive terete. On na divan način olakšava sve što želi od nas. Štoviše, stavlja Sebe na naše mjesto kako bi nam to olakšao i čini zajedno s nama sve što želi da učinimo.