POSVETA NEROĐENOG DJETETA BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU

 




O Gospodine Isuse Kriste, Sine Boga živoga, rođen od Oca prije svih vjekova, koji si ponizno prebivao u krilu Prečiste Djevice Marije, spremno udijeli svoje najdragocjenije blagoslove djetetu u krilu tvoje službenice ______. Zaštiti i blagoslovi + nju i dijete koje nosi, te im podaj zdravlje i snagu za lak porođaj. Ti si milosrdni ljubitelj čovječanstva.

O Blažena Majko Božja i uvijek Djevice Marijo, danas ti posvećujemo ovo dijete u krilu tvoje službenice ______. Po tvom majčinskom zagovoru, očuvaj ovo dijete od svakoga zla, od svake neprijateljske srdžbe i od zlih duhova danju i noću. Isprosi za ovo dijete sjajne anđele koji će ga okruživati i čuvati štiteći ga od svakog napada zlih demona te od svih bolesti i slabosti tijela i duše.

Sveta Majko, kojoj je Bog povjerio brigu o malenima, ovo dijete sada pripada tebi. Stoga te molimo da uzdigneš ovo dijete u svjetlost Njegova lica, neka dijete u svom srcu i umu uvijek bude označeno Križem tvoga Sina, neka se kloni ispraznosti ovoga svijeta i svakog zlog lukavstva neprijatelja, te slijedi Božje zapovijedi živeći Istinu u Ljubavi.

Molimo tvoj zagovor da ime Gospodina Isusa zauvijek ostane upečaćeno na ovom malom biću. Neka se u prikladno vrijeme ovo dijete pridruži svetoj Katoličkoj Crkvi i raste prema savršenstvu kroz uzvišena Kristova otajstva, te postigne blaženstvo izabranih u Kraljevstvu nebeskom.

Drži ovo dijete uvijek blizu svoga Bezgrešnog Srca, okruženo i hranjeno tvojom majčinskom ljubavlju. Uzmi ovo maleno pod svoju posebnu zaštitu; pouči dijete svim putovima pravednosti pa da ništa ne pretpostavi Božjoj Volji, zahvaljujući Bogu uvijek i za sve u ime našeg Gospodina Isusa Krista. Neka se tvoji planovi za ovo dijete otkriju u pravo vrijeme, a ti uredi sve na slavu Božju, tako da jednog dana ovo dijete i svi mi tvoji vjerni sinovi i kćeri budemo s tobom u radosti Neba.

I neka blagoslov Gospodnji + bude odsada i zauvijek na ovom djetetu, po milosti, milosrđu i ljubaznosti Njegovog jedinorođenog Sina, s kojim je blagoslovljen zajedno s presvetim, dobrim i životvornim Duhom, sada i zauvijek i u vijeke vjekova. 

Amen!