Učenje o Božjoj Volji

 

Nikada ne smiješ prestati učiti o Božjoj Volji. Čitaj Luisine Sveske i dalje postavljaj pitanja Bogu. U ratu ljubavi koji Isus vodi u dušama, svaka istina o Bogu koju spoznaješ, položena je u sve duše i sve stvoreno. Istovremeno u tvojoj duši sazrijeva božanski život.

Isus: „Spoznaje o Bogu su sjemenke života moje Volje koja se rađa u stvorenjima. Te spoznaje su gutljaji božanskog života koji se nastanjuje u dušama. Te istine o Bogu će mijesiti i oblikovati duše, te gaziti zloće ljudske volje. Ovu spoznaju o Božjoj Volji sam ti povjerio, ali ne samo radi tebe. Ne, ne! Sve ti to dajem da stvorim znanost o Božjoj Volji, najprije u tebi, a zatim i u drugim ljudima. Jednom kad se ta božanska, nebeska znanost spozna, ona će stvarati život Božje Volje i u dušama oblikovati Kraljevstvo.“

Pa, ako i samo jednu novu istinu naučiš u danu, čitajući odlomak ili izravno od Trojstva, ti ulaziš u novi stupanj sazrijevanja Božjeg života u sebi. Tako je učinjen novi, mali korak bliže Kraljevstvu koje postoji za sve stvoreno.

Duše koje žive dar Božje Volje dobivaju sposobnost otkrivanja istina koje su stoljećima bile skrivene. Isus je Luisi rekao:

„Svojim životom u Božjoj Volji, duša je u neprestanom odnosu s Bogom i dobiva božanska osjetila. Stječe dalekovidnost! Njezino svjetlo tako prodire kroz božanska otajstva da može sama sebe učvrstiti u Bogu.