O, Gospodine, kad ćeš učiniti da stignem?

 

Trideset i osam godina prije nego što je Luisa napisala svoj posljednji odlomak u 36. svesku, Isus joj je rekao kamo je vodi:

„Savršenstvo duše koja se poništila u mojoj Volji je tako veliko da ona doseže točku u kojoj djeluje poput Boga. To nije čudo jer u njoj više ne živi njena volja, nego Volja samoga Boga. Tu svako čuđenje prestaje. Takva duša ima moć, mudrost, svetost i sve ostale Božje vrline. To ti govorim da te motiviram! Ti zaljubljeno surađuj koliko god možeš, i pojavit će  se trenutak kada  te Božja Volja potpuno preuzima. Tada postaješ kraljica svih kraljica. Tvoj položaj je tako uzvišen da dodiruje prijestolje Vječnoga. Ti ulaziš u tajnu Trojstva i surađuješ u uzajamnoj ljubavi Oca, Sina i Duha Svetoga. Oh, kako takvu dušu časte i dive joj se  svi anđeli i sveti! Demoni strahuju pred njom, jer u njoj vide božansko!“

Naš odgovor treba biti kao i Luisin:

„O, Gospodine, kad ćeš učiniti da stignem? Ja sama ne mogu ništa!“

Istina je da ipak možemo učiniti svoj dio na ovom putovanju u neizmjernom moru Božje Volje. Nemoj samo prikupljati informacije o daru Božje Volje! Praktično primjenjuj istine koje spoznaješ i zaljubljeno surađuj koliko god možeš!