Sav će svijet biti ispunjen Slavom Božjom

 

Udio koji imamo u Božjim osobinama je udio u njegovom životu i Slavi.

Božje osobine su Božja Slava. Kad Mojsije traži od Boga da mu pokaže svoju Slavu, Bog mu pokazuje svoju dobrotu i milosrđe. To su samo dvije osobine od mnogih koje čine Božju Slavu/identitet. Nismo pozvani da imamo tek letimičan pogled na Božju Slavu. Bog želi da imamo udio u njegovoj Slavi. Pozvani smo rasti do mjere dara punine Kristove. Darom Božje Volje mi postajemo njegove osobine i tako Nebo i zemlja bivaju ispunjeni Slavom Božjom.

Anđeli su duhovna bića. Znamo ih po njihovim osobinama. Dobri anđeli su Božja pravda, snaga, ljubav, zdravlje i druge osobine. Pali anđeli u sebi nose nedostatak Božjih osobina. Oni su neposluhom stvorili praznine, odnosno nedostatak Božjih osobina u svijetu. Grijeh je praznina, nedostatak. Sotona je otac laži. On je također obmana, smrt, mržnja, izopačenost, ružnoća, strah i svo zlo koje je na svijetu. Kad te sljedeći put napadne negativni osjećaj, sjeti se toga i ne daj mu da uđe u Kraljevstvo Božje Volje u tvojoj duši. Umjesto toga, pošalji ga u ognjeno jezero. Mi smo ovdje da isključimo pale anđele iz svijeta, da pomognemo ispuniti praznine nastale grijehom, da prognamo zlo ljubavlju, mirom, srećom i ostalim Božjim osobinama. Sav će svijet biti ispunjen Slavom Božjom.

Mnogi odlomci govore o tome da nam se Bog daje. On ne zadržava ništa za sebe. Sav se izlijeva. Njegova Volja, dinamizam, savjet, jedinstvo u Trojstvu, božanske osobine, sve što Bog jest, nama pripada. Darom Božje Volje postajemo cjelovita slika Božja, njemu slični, i sudjelujemo u Božanstvu koliko je to moguće stvorenju.