Koga slušamo tome i pripadamo

 

Svijet ne vidi Isusa i zato su savjeti svijeta sasvim suprotni od Isusovog nauka.

Svijet naglašava da trebamo biti odgovorni građani, odnosno znati sve što se zbiva oko nas. Isus nas poziva na odgovornost u kojoj je prvi prioritet čisto srce u kojem Bog može djelovati. Izbor je na nama: slušati Isusa ili slušati svijet. Ako slušamo svijet znat ćemo sve pojedinosti o osiguranjima, sukobima, kriminalu, politici i drugim svjetovnim stvarima. Ako slušamo Isusa, On će nam otkrivati sve više pojedinosti o svom ratu ljubavi za duše, o Božjem planu za nas i sl. Mi biramo za sebe hoćemo li slušati Isusa ili svijet. Na kraju, koga slušamo tome i pripadamo.

Usred strašnog progona kršćana, sv. Pavao savjetuje: „…što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubazno, što god hvalevrijedno; je li što krepost, je li što pohvala – to nek vam je na srcu!“ Drugim riječima kaže da mislimo na Boga. To je važna zapovijed za one koji su u Božjoj Volji! Tako ostajemo iznad zemlje s Isusom, i ne gledamo dolje. Sjeti se: svako djelo u Božjoj Volji utječe na svako stvorenje! I ti svojim životom, djelom, odlukom siješ u duše Božju Volju i dobrotu, ili strah zbog nadolazeće katastrofe u kojoj svijet izdiše. Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu!

Najbolja priprema za sve ono što nas čeka u ovom zastrašujućem, ali uskoro mirnom svijetu, je biti tu gdje jesi, kod kuće u neizmjernom moru Božje Volje. Da bi bio djelotvoran u ratu ljubavi za duše, trebaš postati ljubav, a ne zbrka koja te okružuje.