Otac, Sin i Duh Sveti te iščekuju

 

Još jedna važna unutarnja aktivnost među osobama Trojstva je otkrivanje Božanskog vijeća ili savjeta, odnosno traženje najboljeg rješenja.

Gospa je Luisi opisala vijeće koje je kasnije postalo odlukom da Riječ siđe na Zemlju.

Gospa: „U preobilju ljubavi Bog je skinuo sa sebe plašt pravednosti kojim je bio prožet njegov odnos sa stvorenjima kroz mnoga stoljeća. Tada se Bog ogrnuo plaštem beskrajnoga milosrđa. U tom milosrđu, Osobe Trojstva su odlučile da Riječ siđe na Zemlju. Utvrđen je i sat ispunjenja te odluke.“

Živeći u Božjoj Volji, Gospa je mogla sudjelovati na Božanskim savjetovanjima. Ispričala je Luisi kako je izgledao kraj jednog od tih sastanaka, kada je uspješno zagovarala dolazak Mesije.

Gospa: „Pridobijen žarkim molitvama i mojim suzama, Bog me ohrabrio govoreći: 'Kćeri, tko ti može odoljeti?! Pobijedila si! Božji čas je blizu. Vrati se na Zemlju i čini svoja djela snagom moje Volje. To potresa Božje srce. Sva tvoja djela su u Božjoj Volji! To približava Nebo i Zemlju i uskoro će jedno drugome dati Poljubac Mira.'“

I Luisa je sudjelovala u Božjim savjetovanjima. Jednom prilikom je pregovarala s Ocem da ne pošalje kazne. Otac joj je udovoljio. Deset kazni je već bilo spremno. Po Luisinoj molitvi pet kazni je otpalo. Bog rado sluša glas duše koja živi u Božjoj Volji.

Blažena Djevica je stalno odlazila k Trojstvu. Rekla je: „Oh, s kolikom ljubavlju me Trojstvo iščekivalo!“ I tebe iščekuju Otac, Sin i Duh Sveti.