Svaki je trenutak u rukama Božje Volje

 



Trojstvo te poučava da na rimske vojnike i na jahanje na magarcu u svom životu gledaš kao na Božju Volju koja djeluje u svakom trenutku.

Pa i kada te ljudi napadaju, vidjet ćeš da Božja Volja dopušta njihovo djelovanje. Ne može nitko nauditi osobi koja živi u Božjoj Volji, osim po dopuštenju te iste Volje. Kad su Židovi u Nazaretu htjeli Isusa baciti s litice, On je neprimjetno prošao između njih, jer nije došao čas za njegovu smrt. U drugim situacijama je Božja Volja dala židovskim starješinama milosti da se njihova zloća prema Isusu odgodi. Kada je došlo vrijeme Isusove smrti, milost je povučena, a zloća je djelovala. Židovi su ga uhitili i priveli. Kad je Pilat rekao Isusu: „Ne znaš li da imam vlast da te pustim i da imam vlast da te razapnem?“ Isus mu objasni: „Ne bi imao nada mnom nikakve vlasti da ti nije dano odozgor.“ Ništa se na ovom svijetu ne događa izvan Božje Volje, odluke ili dopuštenja.

Kada ti sljedeći put netko nanese bol, ti vidi da Božja Volja dopušta tvoje trpljenje, da Otac, Sin i Duh Sveti trpe s tobom. Tada znaj da si kod kuće u Božjoj Volji.