Sveti anđeli čuvari

 



U svakodnevnom životu, gdje se često osjećamo preplavljeni izazovima i neizvjesnošću, lako zaboravljamo na tihe čuvare koji nas prate od trenutka našeg začeća - naše anđele čuvare. Ovi božanski posrednici neumorno rade kako bi nas vodili, štitili i osvjetljavali naš put. No, koliko često zastanemo i prepoznamo njihovu prisutnost i tražimo njihovu pomoć u trenucima potrebe?

Uronimo dublje u razumijevanje i zahvalnost prema anđelima čuvarima, moleći ih da nam pruže svjetlo, snagu i zaštitu u svim izazovima života.

Kroz molitvu iz knjige G. Ryan, "Krugovi ljubavi anđeoskih korova", u Božjoj Volji, prizivajmo ljubav i zaštitu naših anđela čuvara.

Moleći ovu molitvu, predajmo Bogu sva sveta djela anđela (a posebno ona našeg anđela čuvara), njihove zadaće, slavu i ljubav kao da smo, u Božjoj Volji, postali jedno s njima.

Nebeski zbor anđela čuvara

Zadaća: zaštita svih stvorenja



O sveta i božanska Voljo, stapam se s tobom kako bih Te oblila zahvalnošću tvoga vlastitog Srca za dar naših anđela čuvara. Oni su često zapostavljeni, pa i kada bivaju prepoznati, ljudi ih rijetko pozivaju u pomoć za sigurnost i spas duša. Stoga ih sada, u veličanstvu Božje Volje, želim zamoliti da malu dječicu koja su im povjerena čuvaju od svakog zla; da štite ranjive, starije osobe, duševno uznemirene osobe i siročad od nasrtaja zlih predatora. Maleni i ranjivi u ovom vremenu osjećaju težinu sile zla koja ih pritišće. Molim vas, čuvari Božje dobrote u dušama, pomozite, štitite i prosvijetlite nas. Otkrijte se malima kao prijatelji njihova života.

O predivni anđeli, koji od našeg začeća bdijete nad nama s marljivošću i nježnošću - ispunite nas prosvjetljenjima Božjega svjetla. Anđeoskim glasovima djelujte za duše koje vas ne poznaju, koje vam se ne obraćaju, a posebno za malene, nevine koji su tek začeti.

Moj anđelu čuvaru, hvalim Boga u tebi i zbog tebe. Molim te, ponesi sve moje molitve Božjem prijestolju, od prve do posljednje, a za one molitve i sva djela koja sam trebala učiniti, ali nisam, molim te da nadoknadiš za mene.

Zahvaljujem vam, sveti anđeli čuvari, za sve što činite braneći nas od zlih zamki đavla i njegovih slugu. Preklinjem vas, branite nas od svih zakona koji se protive pravom životu, od svih obmana, posebno onih pod krinkom dobra. U zajedništvu s Gospom Majkom, sv. Josipom, Luisom, sv. Annibaleom i sv. Piom osvojite za nas ovu pobjedu. U mom životu i posvuda stvarajte samo svete saveze kako bi Kraljevstvo došlo na zemlju kao što je na Nebu. Amen. Fiat!

Iz knjige G. Ryan: Krugovi ljubavi anđeoskih korova (Rounds of Love in the Angelic Choirs)