Put kojim možeš usvojiti Božje osobine

 

To je i naša sudbina. Duše u Božjoj Volji moraju proći kroz period oblikovanja.

Kako ćemo potaknuti Božju Volju da na nas izlije mora snage, mudrosti, ljubavi i druga mora Božjih osobina? Luisa nam je dala odgovor. Ona je poprimala božanske osobine kad je činila svoje krugove Stvaranja. Evo što Isus kaže Luisi:

„Svojom Voljom prožimam i ljudsku volju da Otac dobije zasluženo klanjanje i slavu u svom stvorenju i cijeloj prirodi. Čovjek koji Boga voli i slavi i želi živjeti u njegovoj Volji, otvara se Božjim djelima, u sebe ih uzima i Boga slavi u svemu i za sve. Božja kreativnost izgrađuje i dalje svijet za čovjeka. Počela je vidljivo Postankom, a nastavlja se i traje nevidljivo u tajnosti ljudskog srca.“

To je put kojim možeš usvojiti Božje osobine. Čini krugove Stvaranja, Otkupljenja i Posvećenja. U tom blagoslivljanju mijenja se tvoj svijet jer te Bog zahvaća. Kada slaviš Božja djela kao što su mudrost, snaga, ljubav i ljepota, ti otvaraš put da Božja mudrost, snaga, ljubav i ljepota siđu u tvoju dušu. Kad ti slaviš Boga, Bog slavi tebe. Dobro se učvršćuje u tebi, a zlo te napušta.