Čudo iznad svih čudesa

 



Isus je rekao da je ova preobrazba ljudskog u Božje čudo iznad svih čudesa: naša mala djela u Božjoj Volji postaju Božja djela!

Isus: „Najdraža kćeri Božje Volje, moja, božanska Volja je trajno čudo! Božanska Volja silazi u obična djela što ih čine ljudi i tu stvara svoj život! To je najveće od svih čudesa! Nijedan čovjek to ne može učiniti svojom voljom. Samo Božje veliko dobro svugdje prodire. On poljupcem svjetla obnavlja djelo Stvaranja, pokreće ga, preobražava i usklađuje sa svojom Voljom. Svojim trajnim dobrom, Bog ugrađuje svoje Djelo u djelo stvorenja, ne umanjujući ništa od onoga što je stvorenje od sebe dalo. Naime, čudo Božjeg djelovanja koristi djelo čovjeka kao prostor u kojem će prebivati, kao prazninu koju će ispuniti i tu stvoriti svoj život. Izvana ti vidiš samo ljudsko djelo, a iznutra je svetost. To je najveće čudo Božjeg djelovanja.“

Ljudsko djelo je preobraženo, a nije uništeno. U čudu preobrazbe sjedinjuje se ljudsko i Božje Djelo.

Svaki katolik ima iskustvo kada Isus preko svećenika na misi kruh i vino pretvara u svoje Tijelo i Krv. Običan kruh je postao Isusovo Tijelo, Duša i Božanstvo, a ipak kruh nije nestao. Vino postaje Isusova Krv, a ipak ima izgled i okus vina.