Rat ljubavi


Tvoj odnos s Bogom ulazi u rat ljubavi, kako to Isus naziva. Svaka molitva, razmjena raspoloženja i nova istina koju prihvatiš po Božjem daru odjekuje u svim dušama i svemu stvorenom.

Isus, Gospa, Luisa i mnogi prije nas su prihvatili istinu Božje Volje i prenijeli je u naše duše. Zbog svega toga, mi možemo lakše shvatiti i brže naučiti sve ono oko čega su se više trudili naši prethodnici. Oni su pohranili istinu Božje Volje i u tvoju dušu i ona oživljava u susretu sa spisima Luise Piccarrete.

Tisuće ljudi koji upoznaju i prihvaćaju istinu o Božjoj Volji su skrivena Božja vojska. Preko njih Bog natapa svojom istinom i sve druge duše. Umnožavanje Božje istine u stvorenjima dovest će svijet do prekretnice. To će biti pobjeda Božjih zastupnika. Kada se jednom dosegne ta točka, brzo će doći Kraljevstvo. Ništa od ovoga svijeta ne može spriječiti dolazak Kraljevstva.

Sada si spoznao vrijednost svojih djela i njihov odjek u svim dušama. U tebi raste zahvalnost i žar osvajanja duša za Boga. Ti još više tražiš i nalaziš Boga. U ljubavi koja vas prožima u susretima javlja se radost koja odzvanja u svim dušama. Ostvaruje se svrha Stvaranja: Stvoritelj i stvorenje postaju jedan svijet ljubavi.

Kao prvi čovjek u Edenskom vrtu, i ti šetaš i razgovaraš s Trojstvom. Tvoja intimna molitva se izlijeva i u drugim dušama se javlja žudnja za Bogom, za onim što ti već uživaš. Stvoreni smo za Boga, za život s Bogom. Njega ništa ne može nadomjestiti. To je neosporna istina svake duše. Tvoja molitva i djela trajno privlače duše Božjoj istini i događa se promjena srdaca. Isus je rekao Luisi da će se mnoge duše umoriti od svoga zla i postati otvorene ljubavi. To je Isusov rat ljubavi, on daje novi život i pobjedu po djelima duša koje žive u Božjoj Volji.