Ovce prepoznaju pastirov glas


Kad konačno spoznaš koliko si blizu Bogu, jer si dijelom njegova Čovještva i njegove Volje, treba doći do radikalne promjene vašega odnosa. Sva ograničenja između tebe i Boga, ona stvarna i ona umišljena, trebaju nestati. Jedna od ovih prepreka jest izostanak komunikacije.

Prevladaj svaku zabludu da ti ne možeš čuti Boga! Naravno da ga možeš čuti. Sjeti se: ovce prepoznaju pastirov glas. Ako duše koje žive s darom Božje Volje ne mogu čuti njegov glas, tko onda može?!

Trebao bi biti ponukan i nadahnut po cijeli dan biti u stalnom razgovoru s Ocem, Sinom i Duhom Svetim. Ako budeš tako i činio, uskoro ćeš naučiti razlikovati njihove osobnosti i glasove. Slika Oca koji je zahtjevni vladar, zapovjednik, će nestati. Doživjet ćeš Oca kakav jest: savršeni Otac, pun ljubavi. Isus će postati tvoj najbolji prijatelj i ljubav tvog života. On će te poučavati, ohrabrivati i zabavljati. Šalit će se na tvoj račun. Nikada te neće napuštati. Ne može te napustiti jer ne može napustiti sebe. I da ne zaboravim Duha Svetoga. Priroda njegove osobnosti mogla bi ostati tajnovita malo duže, ali ona će prosjati. On je uzbudljiv, iznenađujući, duhovit i oduzima dah svojom kreativnošću.