Duša u Božjoj Volji je Božje prijestolje na zemlji

 


Jedan od načina da se opiše cjelokupnost dara života u Božjoj Volji jest da njime postajemo sve za svakoga i da smo u svima, u svim vremenima, s Isusom. To je kao da bacate loptu i hvatate je u isto vrijeme! 

 U punini dara mi ćemo “pomagati’’ Ocu na Nebu da šalje kazne u isto vrijeme dok stojimo između Neba i Zemlje moleći i trpeći da se kazne umanje. Bit ćemo na Zemlji u svim dušama moleći da se uklone njihovi grijesi. Kao Božje prijestolje na Zemlji bit ćemo izvor koji duše ispunjava milostima. Stajat ćemo s Isusom da Otac primi uvrede stvorenja, ne izravno, nego preko nas, i da se nježnije odnosi prema čovječanstvu. 

Bit ćemo na Zemlji tješeći Isusa u njegovoj Muci, koja je još uvijek “na djelu”, iako se dogodila prije dvije tisuće godina. U isto vrijeme, mi ćemo stajati između Neba i Zemlje s Isusom dok iznova trpimo u svojstvu drugih Kristova, budući da Isus više nije u stanju trpjeti u svom Čovještvu, na Zemlji. Na zemlji ćemo nastaviti s radom kao svećenici za sve stvoreno, koje je nevino. Nastavljat će se naše djelo kojim sva ljudska djela, kroz sve vjekove, preoblikujemo u božanska. Bit ćemo na nebu “pomažući” Ocu da upravlja anđelima dok održava stvoreno i čini ga uvijek novim. U isto vrijeme, bit ćemo točno u središtu Božanske procesije jer nas Trojstvo neprestano sve dublje privlači. 

Sve nam je dostupno dok nestajemo u Božanskoj Volji, koja je suština Boga. U Božjoj Volji s Isusom možemo biti posvuda, činiti sve, u svim vremenima, za ljubav i slavu Očevu!