Ideje za ”krugove” ("runde", "đireve")


Odmakni se i dopusti Isusu da on vodi dok moli u tvojoj molitvi. Samo daj Isusu vrijeme i svaku priliku da tako učini (bilo da je to tijekom jutarnje molitve - "prvi plodovi"; može biti i dvosatna molitva kada te probudi u ponoć; svako unutarnje razmatranje na nekom društvenom okupljanju).

Uzmi u Božjoj Volji djela koja su središte tvojih krugova i prinesi ih Ocu: “Prikazujem ih tebi, Oče, s ljubavlju, u Božjoj Volji. Neka bude kao da su sve duše iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti prinijele dar ovih djela, tako da svjetlo tvoje Volje svijetli u svim dušama i raspršuje tamu ljudske volje. Neka tvoje Kraljevstvo dolazi u duše, izlijeva se na sve što si stvorio, a ti primaš ljubav i slavu koju zaslužuješ.“ Treba li upotrijebiti baš sve ove riječi? Ne. Možeš jednostavno reći: "Nudim ti ova djela, Oče, s tvojom božanskom ljubavlju." Ne postoji točan ili krivi način za izvođenje krugova. Isus će ti dati riječi koje on želi upotrijebiti.

Ne može ti ponestati krugova—posebno u ovom dobu dostupnih informacija. U trenutku možemo znati što se  događa bilo gdje u svijetu. Imamo informacije o najnovijoj zvijezdi, stvorenjima otkrivenim u dubinama oceana, komponentama DNK, broju civila ubijenih u bombardiranju u Iraku, o detaljima poplave tisućama kilometara daleko...  Lako možemo doći do knjiga — Biblija, biografije svetaca, crkvene enciklike, povijesne knjige... Davno su prošla vremena kada su redovnici morali pedantno, rukom  prepisivati rijetke rukopise svetih spisa. Bog uvijek savršeno bira čas. U svom divnom planu, on je položio dar života u Božjoj Volji u vrijeme kada duše  (skrivene kod kuće u svojim nepoznatim, malim zajednicama) imaju najveću mogućnost, u usporedbi sa svim povijesnim dobima, raditi krugove. Isus će ti dati krugove koje on želi učiniti.

Evo nekoliko nasumičnih ideja o krugovima.