A sad praktični dio...

 

1. Dok čitaš Sate muke, ponavljaj Isusova djela, njegovo trpljenje i molitvu. Pridruži se Mariji i Luisi dok prave društvo Isusu. Bogu se najviše sviđa molitva Sati muke.

2. Dok čitaš odlomke u svescima koje je napisala Luisa, uzmi Isusove i Luisine riječi i ponavljaj ih – ponudi ih kao dar Ocu, za njegovu slavu u ime svih duša. Neka ove istine odjekuju u srcima i umovima duša.

3. Dok čitaš Bibliju, stranicu po stranicu, riječ po riječ, dovedi ljudska djela Abrahama, Mojsija, Ester, svetog Stjepana... u Božju Volju. Ponovi djelo Oca, Sina, Duha Svetoga, Marije i anđela onako kako se odvijaju u Bibliji.

Razdvoji Crveno more s Ocem i siđi s plamenim jezicima Duha Svetoga!. Stoj s Marijom ispod križa, dok u isto vrijeme visiš na križu s Isusom i tješiš Oca nebeskoga. Nema boljeg načina za čitanje Biblije od nizanja krugova nastalih iz svake slike, riječi!

4. Prelistaj od A do Ž Rječnik svetaca (John Delaney). Uzmi djela preko pet tisuća svetaca i unesi ih u Božju Volju.

5. Prođi kroz Katekizam i položi istine Katoličke crkve u svaku dušu.

6. Prelistaj National geographic ili Popular Science i slavi Oca zbog njegova stvaranja.

7. Čitaj novine s namjerom da svu patnju (odraženu u katastrofama, ratovima, zločinima i bolestima) povežeš s Križem.

8. Sjedni na klupu u trgovačkom centru. Izbaci ponos, drogu, duhan, nečednost i druge grijehe prepoznate u ljudima koji prolaze. Položi milosti i vrline u ove duše i sve duše.

9. Razmisli o tome što Otac radi oko tebe kako bi održavao svoje stvorenje i što čini Duh Sveti za posvećenje duša. Pridruži im se u djelovanju. Pridruži se Bogu i svetima u njihovim aktivnostima u Nebu.